Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALTIN YOLLAR, PİRİ REİS’İN İZİNDE

İstanbul kültürünü sanatçılar vasıtasıyla dünyaya tanıtmak amacıyla hazırlanan 'Altın Yollar' projesinin ikinci etabı 'Piri Reis'in İzinde', 16 Temmuzda başlayacak.

Pi Production tarafından kurgulanan ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı destekli "Altın Yollar" projesinin uygulaması 2008 yılı sonunda başladı.

İlk etabında "İnatçı Keraban" adlı kitabında İstanbul’da başlayıp İstanbul’da sonuçlanan hayali bir yolculuğu anlatan ünlü Fransız yazar "Jules Verne’nin İzinde" çerçevesinde Karadeniz çevresinde bir yolculuk yapıldı.

Kültürel çeşitliliği yansıtan müzik topluluğu "Üç Kadın", Bulgaristan’ın Varna, Romanya’nın Köstence, Ukrayna’nın Odessa, Gürcistan’ın Batum kentlerinde konserler verdi.

Etkinlik kapsamında yazar, fotoğraf sanatçısı, karikatürist ve belgesel film ekibinden oluşan bir sanatçı grubu da ziyaret edilen kentlerin sanatçıları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticileriyle buluştu.

Projenin 2010 yılı açılışı, 9 Nisanda Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dünyaca ünlü Katalan sanatçı Jordi Savall’ın Türk, Fransız, Yunan, Ermeni, İsrailli, Faslı ve İspanyol müzisyenler eşliğinde İstanbul’da verdiği konserle yapıldı.

Sanat yönetmenliğini Özdem Petek’in yaptığı projenin ikinci etabında Piri Reis’in yaptığı yolculuklar günümüz koşullarında tekrarlanacak.

"Piri Reis’in İzinde" etkinlikleri dizisi 16 Temmuzda başlayacak. Etkinliklerle İtalya, İspanya, Tunus, Yunanistan ve Mısır’da Akdeniz kültürlerinin buluşturulması hedefleniyor.

Etkinlikler kapsamında, "Piri Reis’in Akdeniz’i" konferanslarının yanı sıra Cenova’da "Kolektif İstanbul"un, Barcelona’da Derya Türkan, Uğur Işık ve Fransız sanatçı Renaud Garcia Fons’tan oluşan "Minstrel’s Era"nın konserleri ile Türkiye’den "Ahenk" ve Yunanistan’dan "En Chordais" topluluklarının Atina ve İskenderiye’de verecekleri konserler yer alıyor.

Projenin sonunda ise yolculukların anlatıldığı belgesel ve kitaplar Pi Production tarafından yayınlanacak.

3. VE 4. ETAP YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
"Altın Yollar Projesi"nin Orta Avrupa ve Balkanlar’daki üçüncü etabı büyük Türk seyyahı "Evliya Çelebi’nin İzinde" Eylül-Ekim aylarında gerçekleşecek. Etkinlikler, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna-Hersek, Hırvatistan yoluyla 2010 Avrupa Kültür Başkenti Pecs’e, oradan Budapeşte, Viyana, Mannheim ve 2010’un üç Avrupa Kültür Başkentinden biri olan Ruhr bölgesine uzanacak.

Gerçekleştirilecek etkinlikler çerçevesinde "Üç Kadın", "Bezmara", "Sema: Nazım meets Brecht" konserleri Zeynep Günsur ve ekibinin "aHHval" adlı dans gösterisi ile "Evliya Çelebi ve Müzik" başlıklı bir de konferans yer alacak.

"Altın Yollar" projesinin Kasım-Aralık aylarında İstanbul’da
gerçekleşecek son etabı çerçevesinde projede iş birliği yapılan ülkelerden müzisyenlerin yer alacağı "İstanbul Dünya Müzikleri Festivali (WOMIST)" düzenlenecek.

Ayrıca "Altın Yollar" yolculuklarını yansıtan belgesellerin gösterimleri ile "Altın Yollar" kitaplarının tanıtımı yapılacak.


Radikal  11.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.