Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’DA ‘FİLİSTİN FİLMLERİ ZAMANI’

Uluslararası Kültür ve Sanat Derneğinin (UKSD), Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlediği 'Filistin Filmleri Zamanı' etkinliği, başladı.

Etkinlik kapsamında 12 Temmuza kadar gösterime girecek 10 filmden ilki olan, Filistin asıllı Danimarkalı yönetmen Omar Shargawi’nin "Babam Hayfalı" adlı filminin gösterimi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapıldı.

Otobiyografik özellikler taşıyan ve 2010 Danimarka Sinema Ödüllerinde "En İyi Belgesel Ödülü"nü kazanan filmin gösterimini, yönetmen Shargawi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli izledi.

Film gösteriminden önce konuşan Shargawi, çekim çalışmalarının 5 yıl sürdüğünü, babasını filmin öyküsünü anlatması için ikna etmede zorlandığını belirtti.

Babasının, bazı şeylerin bilinmesinin birtakım sorunlar yaratacağı yönünde kaygıları olduğunu ifade eden Shargawi, "Filistin konusunda her zaman hassas oldum. Fakat babamın öyküsüyle tüm Filistinlilerin acılarını tüm dünyaya duyurmak istedim" diye konuştu.

Shargawi, Türk halkının Filistin konusunda her zaman duyarlı olduğunu, bu nedenle filme ilginin yoğun olacağını ümit ettiğini söyledi.

Filmi izleyenlerin, Filistin halkının çektiği acıları bir kez daha yüreklerinde hissederek onların acılarına ortak olacaklarını düşündüğünü vurgulayan Shargawi, "Ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin için yaptığı çıkışı da oldukça olumlu buluyorum. Halkım için yaptıklarından dolayı minnettarız. Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı, barış için çok kötü oldu. Gelecek adına pek ümitli değilim, ama yine de barışı ümit ediyorum" dedi.

Filistin probleminin gerçek boyutuna yerli ve yabancı kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlayan etkinlik, 12 Temmuza kadar Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ile Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi salonlarında ücretsiz izlenebilecek.

Etkinlikte gösterime girecek filmler ve yönetmenleri şöyle:
Babam Hayfalı-Omar Shargawi
Limon Ağacı-Eran Riklis
Düşler ve Korkuların Sınırı-May Masri
Zeytin’in Hayali-Omar Kawan Aleni
Vaat Edilen Cennet-Hany Abu Assad
Kapılar Bazen Açılıyor-Liana Badr
Beşir ile Vals-Ari Folman
Şatilla’nın Çocukları-May Masri
Kutsal Direniş-Elia Suleiman
Bu Denizin Tuzu-Annemarie Jacir


AA  11.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.