Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’DA FESTİVAL COŞKUSU

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve 10 gün sürecek olan "Kültür Sanat Festivali" 23 Temmuz Cuma günü başlıyor. 49. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri ise 16 Temmuz günü başladı.

Kartal’daki festival kapsamında Neşet Ertaş, Edip Akbayram, Emre Saltık, MFÖ, Leman Sam gibi çok sayıda sanatçı Kartallılar için sahneye çıkacak. Festival kapsamında gazetemiz yazarları da okurlarıyla imza günlerinde buluşacak. Uğur Mumcu, Yakacık, Hürriyet, Cevizli mahallelerinde de de çok sayıda kültürel ve sanatsal faaliyet gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Kitapları ve birçok yayınevininin stand kuracağı festivalin açılışını 23 Temmuz günü Edip Akbayram yapacak. Kartal Belediyesi çocuklar için “Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezleri” ile sanat atölyelerinde çeşitli cam ve seramik aktiviteleri düzenleyerek çocuklara keyifli dakikalar yaşatacak. Çocuklar için özel tiyatrolar ve oyun etkinlikleri gerçekleştirilecek. Meydana kurulacak kitap fuarıyla, Kartallıları güncel kitaplarla buluşma fırsatı bulacak. Kartal Belediyesi, Ekolojik Pazar eğitim çadırında düzenleyeceği “Kartal Festivalinde Hamleler” isimli ödüllü satranç turnuvası ile Kartallıları oyun oynarken eğlendirerek ödüller dağıtacak. Festival çerçevesinde, söyleşili imza günlerinde Aydın Boysan, Miyase İlknur, Şükran Soner, Mehmet Faraç, Ataol Behramoğlu ve Ümit Zileli Kartallı okurlarıyla buluşacak.

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 49. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri ise geçen cuma günü başladı. Festivalin açılışında sahneye çıkan Nil Özalp, Gülay ve Mustafa Ceceli izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı. Polonya, Yunanistan ve Kosova’nın halk oyunları ekiplerinin de gösteriler sunduğu etkinliği yaklaşık 9 bin kişi izledi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bugün 49’uncusunu kutladığımız bu etkinliğimize, 8 ülke katıldı. Ramazan ayında da Yerel Sanatçılar Festivali gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Sanatsal Haber  19.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.