Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SİNEMADA SEVGİ DUYGUSALLIĞIN YERİNİ ÇATIŞMA ALDI

Bugüne kadar 150 sinema filmi, bine yakın televizyon dizisi bölümü çeken ve 50 oyunda rol alan yapımcı ve yönetmen Ülkü Erakalın, ''Sinemada, sevgi, dostluk ve duygusallığın yerini, aile faciası ve çatışma almış durumda'' dedi.
Ülkü Erakalın, 60 yıllık sinema, müzik ve tiyatro anılarından oluşan ''Yıldızlar Gökte Yaşar'' adlı oyununu sahnelemek için geldiği Erzurum'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk filmlerinin son dönemlerde gişe rekorları kırdığını, ancak kendisinin bu filmleri beğenmediğini söyledi.
Filmlerde rol alan oyuncuların yeterliliğinin tartışılır durumda olduğunu öne süren Erakalın, ''Rol alan oyuncular, kullanılan dil, işlenen konular Türk sinemasında kaliteyi düşürdü'' dedi.
Türk sinemasında usta oyuncuların yerinin doldurulamadığının altını çizen Erakalın, oyuncuların Türkçe'yi doğru kullanmadığını savunarak, "Belden aşağı yapılan esprilerle yapılan filmler (nasıl oluyor anlamıyorum) ilgi görmeye başladı. Doğru düzgün yapılan ve festivallerde ödül alan filmlerimize ilgi ise çok az" diye konuştu.
Filmlerde işlenen konularla ilgili görüşlerini de aktaran Erakalın, ''Sinemada, sevgi, dostluk ve duygusallığın yerini, aile faciası ve çatışma almış durumda. Bugün en çok ihtiyacımızın olduğu dönemde sevginin yerini çatışmanın almış olması da ayrı bir sorun'' şeklinde konuştu


Sanatsal Haber  13.11.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.