Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’UN EN GÖZDE MÜZELERİ

İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistler; en çok Yerebatan Sarnıcı, Minyatürk ve Panaroma 1453 Tarih Müzesi'ne ilgi gösteriyor.

Müzeleriyle tarihine zenginlik katan İstanbul’da, turistler en çok Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yılın ilk ayında kente gelen turist sayısında yüzde 4,6 azalma yaşanırken, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret edenlerin sayısında geçen yılın ilk 6 ayına oranla yüzde 11’lik bir artış gözleniyor.

2009 yılının ilk 6 ayında bu 3 müzeye gelen ziyaretçi sayısı 1 milyon 377 bin 162 iken, bu sayı 2010 yılının aynı döneminde 1 milyon 514 bin 878’e yükseldi.

Yabancı turistler, daha çok Yerebatan Sarnıcı ve Miniatürk’ü tercih ederken, yerli turistler Panorama 1453 Tarih Müzesi’ne ilgi gösteriyor.

15 asırlık tarihiyle birçok efsaneye konu olan, müze olarak gördüğü işlevin yanı sıra sergi, müzik dinletisi ve şiir okumalarına da ev sahipliği yapan Yerebatan Sarnıcı, 2010’un ilk yarısında 722 bin 484 kişi tarafından ziyaret edildi.

Antik çağdan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya 3 bin yıllık tarih ve kültür mirasının minyatürlerini Haliç kıyısında buluşturan Miniatürk ve İstanbul’un fethini görsel bir şölenle meraklılarına sunan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni de 800 bin kişi ziyaret etti.


AA  29.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.