47. Uluslarar..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NURİ BİLGE CEYLAN’A HOMEROS ÖDÜLÜ

Uluslararası Troia Film Festivali kapsamında verilen "Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü"ne Nuri Bilge Ceylan layık bulundu.

47. Uluslararası Troia Film Festivali 9-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin bu yılki teması "Barış, kültürümüz olsun" şeklinde seçildi.

Ülkenin tanıtımına ve özellikle barışa yönelik çabaları dolayısıyla da yönetmen Nuri Bilge Ceylan Homeros Ödülü’ne layık bulundu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı yazılı açıklamada, bu sloganın özellikle bu yıl daha büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

Gökhan, Türkiye’de barışın zedelenmesine yönelik bir takım hareketler, olaylar ve bunu körükleyen anlayışlar karşısında, barışın ne kadar önemli olduğunun giderek farkına varıldığını belirtti.

Çanakkale’de barışı korumak üzere gerekli özeni gösterdiklerini, kimseyi ötelemeden, bu kentte yaşayan her canlı ve insanı kardeş bilerek yönetime devam edeceklerini vurgulayan Gökhan, bu titizliklerini festivale yansıtmaya da çalıştıklarını kaydetti.

Anlamlı Sözleri Hatırlattı
Ülgür Gökhan, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ı ülkenin tanıtımına, özellikle de barışa yönelik çabaları dolayısıyla Homeros Ödülü’ne layık bulduklarını belirtti.

Gökhan, şunları kaydetti:
’’Kendisi ’Üç Maymun’ filmiyle Cannes Film Festivali’nde, en iyi yönetmen ödülünü kazanmıştı. Orada ödülünü alırken güzel bir söz söylemişti. ’Benim yalnız ve güzel, tutku içinde sevdiğim ülkeme’ diye bir cümlesi vardı. Bu çok anlamlı ve duygusal bir cümleydi. Dolayısıyla ona bu cümleyle bir kez daha anımsatmayı istedik.’’


AA  30.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.