Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FREEMAN SARAYBOSNA FİLM FESTİVALİ’NDE

Festival kapsamında Bosna-Hersek'e giden Amerikalı oyuncu Morgan Freeman, kırmızı halıda yürüyerek, sevenlerini selamladı.

Nelson Mandela’nın hayatından bir kesiti anlatan ’’Invictus’’ (Yenilmez) filminin bugün (31.07.2010) yapılacak olan gösterimiyle kapanacak Saraybosna Film Festivali, filmin başrol oyuncusu Amerikalı aktör Morgan Freeman’ı ağırlıyor.

Morgan Freeman, Devlet Tiyatrosu binası önüne serilen kırmızı halıdan geçiş yaparak, Sırbistan’dan Nikola Lejaiç’in ’’Tilva Roş’’ adlı filminin gösterimini izledi.

Çok sayıda Saraybosnalı, Amerikalı ünlü oyuncu Freeman’ın kırmızı halıdan geçişinden saatlerce önce, Devlet Tiyatrosu binası önünde beklemeye başladı.

Freeman, kırmızı halıdan geçişi sırasında alkışlarla kendisine sevgi gösterilerinde bulunan Saraybosnalıları selamladı.

Morgan Freeman, dün (30.08.2010) ayrıca festivalin ’’Yetenek Kampı’’ndaki genç sinemacılarına da zaman ayırdı.

Sinema hayatındaki tecrübelerini genç sinemacılarla paylaşan Freeman, oyunculuk işine aslında tesadüfen başladığını söyledi.

Saraybosna Film Festivali kapsamında, entteki Osmanlı eseri tarihi Başçarşı, Sebil, Gazi Hüsrevbey Camii’ni ve Moriça Han’ı gezen Freeman, Bosna savaşı (1992-1995) yıllarında şehrin tek hayat damarı olan Savaş Tüneli’ni de ziyaret etti.

Oscar ödüllü Bosna-Hersekli yönetmen Danis Tanoviç’in yeni filmi "Circus Columbia"nın dünya prömiyeriyle 23 Temmuzda başlayan 16. Saraybosna Film Festivali, bugün Clint Eastwood’un yönettiği başrol oyunculuğunu da Morgan Freeman ve Matt Damon’un paylaştıkları Invictus (Yenilmez) filminin gösterimiyle sona erecek.

10 filmin dünya prömiyerinin yapıldığı, 200’ün üzerinde sinemanın izleyiciyle buluştuğu festivalde, Türkiye’nin ’’Vavien’’ filmiyle temsil edildiği yarışmanın sonuçları da açıklanacak.


AA  31.07.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.