İstanbu..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SANAT LİMANI’NDA 4 YENİ SERGİ

''Kader Denizi'', ''Japonya'ya Avrupa Bakışı'', ''Aramızdaki Mekan'' ve ''Yunanistan'da Mimari Paralellikler" isimli 4 sergi açıldı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından gerçekleştirilen ’’Kader Denizi’’, ’’Japonya’ya Avrupa Bakışı’’, ’’Aramızdaki Mekan’’ ve ’’Yunanistan’da Mimari Paralellikler: 19. Yüzyıl Geleneğinden 21. Yüzyıl Değişikliğine’’ isimli 4 sergi açıldı.

Sanat Limanı’ndaki sergilerin açılışında konuşan ajansın Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, yola çıktıkları günden bu yana İstanbul’a kalıcı sanat merkezleri bırakmak için uğraştıklarını belirtti.

Avdagiç, bu amaç doğrultusunda ilerlerken önlerine çıkartılan türlü engellere rağmen yılmadıklarını vurguladı.

Avdagiç, sanat sergileri için 19 Haziran’da ’’Sanat Limanı’’ adıyla açtıkları mekanın kamusal sergi alanı modelinin en başarılı örneklerinden biri olarak gösterildiğini belirterek, Sanat Limanı’nın hız kesmeyen trafiğiyle 4 yeni sergiye daha ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmeni Beral Madra, Ağustos-Eylül aylarında izlenebilecek olan 4 serginin farklı ilgi alanlarına sahip izleyicilere hitap ettiğini dile getirdi.

Madra, Yunanistan’dan gelen mimari içerikli serginin, geleneksel mimarinin postmodern kent dokusu içindeki anlamını, işlevini ve estetiğini sorguladığını belirterek, bu açıdan izleyicinin İstanbul ile koşut sorunlar ve çözümler izleyebileceğini ifade etti.

Japonya yılı dolayısıyla izleyicinin Japonya’yı 3 Avrupalı ve bir Türkiyeli fotoğrafçının gözünden tanıma fırsatı bulabileceğini anlatan Madra, Mehmet Günyeli ve Bejan Matur’un fotoğraf ve şiir iş birliğinin ise bugünün en trajik sorunu olan kaçak göçmen konusunu sanat aracılığıyla gündeme taşıdığını belirtti.

Madra, bu toplumsal içerikli sergilere Eleni Kotsoni, Çağrı Saray ve Raziye Kubat’ın yerleştirmesinin, çağdaş sanat üretimi olarak katıldığını vurgulayarak, Sanat Limanı’nın İstanbul 2010 AKB Ajansı’na gelen uluslararası sergi projelerini sunmaya devam edeceğini kaydetti.

Sergilerde Neler Var?
Mehmet Günyeli ve Bejan Matur’un ’’Kader Denizi’’ başlığı altında sunduğu fotoğraf video ve şiirden oluşan sergi, bugünün dünyasının en ağır dramlarından olan mültecilik konusunu işliyor.

Sergi, Günyeli’nin soyut fotoğrafları ve Matur’un bir tragedya gibi kurguladığı şiirlerinden oluşuyor.

Kaçak göçmenleri taşıyan tekneleri soyut bir anlatım diliyle belgeleyen fotoğraflara Matur’un şiiri eşlik ediyor.

Avrupa Birliği Japonya Komitesi tarafından 1999’da kurulduğundan bu yana ’’Japonya’ya Avrupa Bakışı’’ projesi, çeşitli Avrupa ülkelerinden yetkin fotoğrafçıları Japonya’ya davet ederek onların gözünden Japonya’nın yeniden keşfedilmesi amacını taşımakta.

Bu bağlamda 48 Avrupalı fotoğrafçı Japonya’daki 31 farklı bölgeyi kendi bakış açılarına göre fotoğrafladı.

’’Japonya’ya Avrupa Bakışı’’ ve ’’Kader Denizi’’ sergisi 29 Ağustos’a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Eleni Kotsoni, Raziye Kubat ve Çağrı Saray’ın çalışmasından oluşan ’’Aramızdaki Mekan’’ sergisi, mekana özel bir enstalasyon olarak nesneler, çizimler ve resimler ile Türk ve Yunan sanatçılar arasında diyalog açan bir etkinlik oluşturuyor.

Piraeus Bank Grup’un Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen ’’Yunanistan’da Mimari Paralellikler: 19. Yüzyıl Geleneğinden 21. Yüzyıl Değişikliğine’’ isimli sergi de tanınmış Yunan mimar Aristotelis Zachos’un Benaki Müzesi’nin yeni Yunan mimarisi arşivine ait olan 100’den fazla fotoğrafını içeriyor ve izleyicileri mimari geleneğin bugünkü durumu hakkında düşünmeye yönlendiriyor.

’’Aramızdaki Mekan’’ ve ’’Yunanistan’da Mimari Paralellikler’’ isimli sergiler de 19 Eylü’le kadar açık kalacak. Sergilerin açılışı törenine, Fener Rum Patriğe Bartholomeos’un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


AA  1.08.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.