..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SARAYBOSNA’DA BÜYÜK ÖDÜL TILVA ROŞ’A

Avrupa'nın en iyi festivallerinden biri olmaya aday Saraybosna Film Festivali'nde "en iyi film" ödülü Sırbistan filmi "Tilva Roş"a verildi.

16. Saraybosna Film Festivali’nin ödülleri açıklandı. Türkiye’den Vavien’in de yarıştığı uzun metrajlı film yarışmasında "en iyi film ödülünü" Sırbistan’dan "Tilva Roş" adlı film aldı.

Oscar ödüllü Bosna-Hersekli yönetmen Danis Tanoviç’in yeni filmi "Circus Columbia"nın dünya prömiyeriyle 23 Temmuz’da başlayan 16. Saraybosna Film Festivali’nde yarışma sonuçları, Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen törende açıklandı. Törene, yerli ve yabancı çok sayıda sinemacıyla basın mensubu katıldı.

Ödüllerin üç farklı kategoride dağıtıldığı festivalde, "belgesel film" dalında gösterilen 18 film arasında ödülü, Bilyana Gavranlieva’nın yönettiği Makedonya-Almanya ortak yapımı "Shivackite/Terzi kadınlar" adlı film aldı.

"Kısa metrajlı film" kategorisinde 6 ülkeden yarışan 11 film arasında ödülü, Hırvatistan’dan Zvonimir Juriç yönetmenliğindeki "Sarı ay" filmi aldı.

Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Engin Günaydın’ın yazdığı Vavien filminin de yarıştığı "Uzun Metrajlı Film" kategorisinde yer alan 9 sinema yapıtından 4’ünün dünya prömiyerleri bu festivalde yapıldı.

Jüri heyeti bu dalda, en iyi film olarak Sırbistan’dan Nikola Lejaiç’in "Tilva Roş"unu ödüle layık gördü. Genç yönetmen Nikola Lejaiç’in ilk uzun metrajlı filmi olan "Tilva Roş" 25 bin avroluk ödül ile festivalin sembolü olan "Saraybosna Kalbi"ni de kazandı.

En iyi kadın oyuncu dalında ise Saraybosna Kalbi’ni "Noel’den sonraki Salı" filmindeki rolüyle Mirela Oprisor aldı. Festivalin en iyi erkek oyuncusu ise "Tilva Roş" filmindeki performansıyla genç Sırbistanlı aktör Marko Todoroviç oldu.

Ödüllerin verilmesinin ardından, festival Güney Afrika’nın ilk zenci devlet başkanı Nelson Mandela’nın hayatından bir kesiti anlatan "Invictus" (Yenilmez) filminin açık alanda gösterimiyle sürdü.

Açık hava sinemasında yapılan filmin gösterimine filmin başrol oyuncusu Amerikalı Oscar ödüllü oyuncu Morgan Freeman’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


AA  1.08.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.