Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GENÇ SANATÇILAR VİTRİNDE

Resim Heykel Müzeleri Derneği'nce 29 yıldır aralıksız düzenlenen ve genç sanatçıların çıkış yapmasını sağlayan Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi, Akbank Sanat'ta.

Genç sanatçılara kendilerini gösterme fırsatı sunan, onları vitrine çıkarıp önlerinde yeni kapılar açılmasına vesile olan Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi’nin 29’uncusu, Akbank Sanat’ta ziyaretçilerini bekliyor. Resim Heykel Müzeleri Derneği tarafından, Akbank Sanat’ın desteğiyle düzenlenen serginin bu yılki küratörlüğünü Marc Gloede ve November Paynter üstleniyor.

Sergide elemeler sonucunda seçilen genç sanatçılardan Nermin Adanır, Tansu Akmansoy, Hasan Salih Ay, Müge Bilgin, Gülderen Depas, Ferit Furuncu, Sibel Horada, Aslıhan Özdemir, Emrah Şengün, Ayşe Topçuoğulları ve Deniz Üster’in eserleri görülebilecek.

169 eserin başvurduğu geniş katılımlı sergide eserlerin seçimini ve serginin oluşma sürecini; “Birçoğu kendi başına çekici olan çalışmalarla karşılaşsak da birbirini iyi tamamlayan belli estetik eğilimler ve eleştirel duruşlar fark ettik” sözleriyle anlatan küratör November Paynter, “Özellikle, tekrar süreçlerini ve kırılmış ya da parçalanmış soy zincirlerini güçlü bir şekilde ele alan bir grup sanatçı olduğunu gördük. Düşünce dizileriyle ilişkili olarak, yeniden canlanma yöntemleri ve melankoli imalarıyla anımsama anlarını belli bir yapı içinde teşvik eden sanatsal yaklaşımlarla karşılaştık. Bu stratejilere, ya insanların karmaşık sistemlerde netlik bulma çabasıyla oynayarak ya da alternatiflerden oluşan bir çevreyi göstererek belirsizlik duygularına gönderme yapan işler eşlik ediyordu. Bunun üzerine 11 sanatçı üzerine yoğunlaştık. Bu sanatçılar projeleriyle bizlere bir seçki sunmanın ötesine geçerek kapsamlı ve etkili bir sergi yapma fırsatını verdi” diye konuşuyor.

Çağdaş sanat alanında üretim yapan genç sanatçılara fırsat sunmasının yanı sıra günümüz sanatçılarının üretimleri ve söylemlerinin sanat çevreleriyle buluşması açısında da önem taşıyan 29. Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi, 28 Ağustos’a kadar açık kalacak.


Sanatsal Haber  2.08.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.