Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

6 YENİ FİLM GÖSTERİMDE

Bu hafta sinemaseverleri 6 yeni fim bekliyor
Sinemalarda hafta boyunca seyirciyle buluşacak filmler şöyle...

“SON BULUŞMA”
Nesli Çölgeçen’in yönettiği belgesel film “Son Buluşma”da Kurtuluş Savaşı’nın son tanıkları, Gazi Ömer Küyük, Gazi Yakup Satar ve Gazi Veysel Turan’ın günlük yaşamları ve savaş yıllarına dair anıları gözler önüne seriliyor. Ömer Dede, önce Anıtkabir’i, ardından son kalan diğer iki gazi, Yakup Satar ve Veysel Turan’ı ziyaret ediyor, anılarını paylaşıp birbirleriyle helâlleşiyorlar.

“GİTMEK: BENİM MARLON VE BRANDOM - MY MARLON AND BRANDO”
Uluslararası yarışmalardan ödülle dönen ve gerçek bir hayat hikayesinden beyazperdeye aktarılan “Gitmek: Benim Marlon ve Brandom - My Marlon and Brando”, yönetmen Hüseyin Karabey’in ilk uzun metrajlı filmi. Filmde başrolleri paylaşan Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan, gerçek yaşamdaki rollerini oynadı. Film, aşkı uğruna zorlu bir yolculuğa çıkmayı göze alan bir kadının hikayesini anlatıyor.

“REC: ÖLÜM ÇIĞLIĞI”
Haftanın korku ve gerilim türündeki yeni filmi “Rec: Ölüm Çığlığı”. Yönetmenliği Jaume Balaguero ve Paco Plaza’nın üstlendiği filmde, Pablo Rosso, Manuela Velasco, Javier Botet ve Manuel Bronchud başrolleri üstleniyor. Seyirciye 85 dakikalık seyir keyfi sunan filmde, TV muhabiri Angela ile haber kameramanı Pablo’nun, yaşlı bir kadının geçirdiği kaza üzerine itfaiyecilerle gittikleri bir evde yaşadıkları korku dolu anlar anlatılıyor.

“BAHÇEMDEKİ ATEŞ BÖCEKLERİ - FIREFLIES IN THE GARDEN”
Julia Roberts ile Ryan Reynolds’u bir araya getiren dram türündeki “Bahçemdeki Ateş Böcekleri - Fireflies in the Garden” seyirciyle buluşuyor. Yönetmen Dennis Lee’nin filminde, Roberts ve Reynolds’a, Willem Dafoe, Emily Watson ve Carrie-Anne Moss eşlik ediyor. “Weachter” adlı bir ailenin dramatik hikayesini anlatan film, ilk olarak Berlin Film Festivali’nde gösterildi. Aşkın karmaşası ve bir ailenin parçalanışını anlatan filmin, aynı zamanda yönetmenin yarı otobiyografik öyküsü olduğu belirtiliyor.

“YILDIZLAR TAKIMI 3: MEZUNİYET YILI - HIGH SCHOOL MUSICAL 3: SENIOR YEAR”
“Yıldızlar Takımı 3: Mezuniyet Yılı - High School Musical 3: Senior Year” sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Romantizm, dram ve komedinin birleştiği filmi, Kenny Ortega yönetti. Zac Efron, Vanessa Anne Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu ve Monique Coleman’ın performanslarını sergilediği film, aslında Walt Disney’in tv filmi serisi idi. Üçüncü kez beyazperdeye gelen filmde müzikal ögeler ağırlıklı. Lise son sınıf öğrencisi olan Troy ile Gabriella üniversite hayalleri kurmaktadır. Ancak üniversiteyi farklı kentlerde okuyacakları için aşklarının geleceği tehlikeye düşer. Birbirlerinden ayrılacak olmaları gerçeği ile yüz yüze kalırlar. Kendi deneyimlerini, gelecek umutları ve endişelerini yansıtan seçkin bir müzikal sahneye koyarlar.

“FIRTINA - BAHOZ - THE STORM”
Kazım Öz’ün yönettiği filmde Cahit Gök, Havin Funda Saç, Selim Akgül ile Asiye Dinçsoy oynuyor. “Fırtına - Bahoz - The Storm”, üniversite gençliğinin 1990’lardaki siyasallaşmasını öğrenci kahramanları aracılığıyla beyazperdeye aktarıyor. Cemal, üniversite sınavını kazanarak, küçük taşra kasabasından İstanbul’a gelir. Büyük şehrin kalabalığı içindeki yalnızlığı, sistem karşıtı devrimci bir grup ile tanışmasıyla sonra erer. Grubun öncülerinden Helin ile yaşadığı çatışma, kimliğini keşfetmesi için de bir başlangıç olur.


Sanatsal Haber  14.11.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.