Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GELECEĞİN SİNEMACILARINA YENİ FIRSAT

British Council, sinema televizyon alanında çalışanları desteklemek amacıyla "Yılın Genç Sinema-Televizyon Girişimcisi" adlı bir yarışma düzenliyor.

İngiltere’nin diğer ülkelerle kültürel ilişkilerini geliştirmekle görevlendirilen ve Türkiye’de 1940 yılından bu yana faaliyet gösteren British Council tarafından Türkiye’de bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma, dünya çapında, özellikle de gelişmekte olan ülkelerin sinema-televizyon sektöründe gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları ve ortaklıkları desteklemeyi ve bu alanlarda daha fazla genç girişimcilerin yer almasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yarışma, İngiltere ile olan kültürel, yaratıcı ve ticari bağları kullanarak, sinema-televizyon alanına uluslararası iş dünyasındaki yenilikçi fikirleri taşıyabilmeyi de hedefliyor.

"Sinema-Televizyon" terimi uzun metraj film, kısa film, belgesel, televizyon yapımları ve animasyonu içeriyor. Yarışmaya başvuracak kişilerin 25-35 yaş aralığında, sinema ve televizyon alanında çalışan, sektörde Türkiye’de geleceğin liderlerinden olma potansiyeline sahip, kendini iyi derecede sözlü ve yazılı ifade edebilecek İngilizce bilgisine sahip olması gerekiyor.

Kazanan Kişiyi Ne Bekliyor?
Yarışmayı kazanan kişi Türkiye’de "Yılın Genç Sinema-Televizyon Girişimcisi" unvanını kazanıp, 17-24 Ekim tarihleri arasında, 12 ülkeden gelecek finalistlerin katılımıyla, İngiltere’de 21 Ekim’de düzenlenecek uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

Tüm masrafları British Council tarafından karşılanacak bu program kapsamında, Türkiye finalisti İngiltere’nin önde gelen uluslararası üne sahip sinema-televizyon sektörü çalışanlarıyla görüşüp, tanışma fırsatı bulacak.

Program dahilinde finalistler Londra dışında başka bir kent veya bölgeye giderek sektörün lider isimleriyle buluşacaklar. Turda çeşitli ziyaretler, toplantılar, seminerler ve etkinlikler yer alacak. Ayrıca, İngiltere’den sinema-televizyon alanında uluslararası üne sahip bir girişimcinin sunumuna katılarak başarı öyküleri ile ilgili soru sorma imkanı bulacaklar.

Yarışmaya katılım ve değerlendirme
Yarışmaya katılmak için başvuru formu doldurmak ve 16 Eylül’e kadar göndermek gerekiyor. Başvuru formu gönderen adaylar arasından, belirtilen özelliklere uygun olan kişiler, jüri ekibi ile görüşme yapmak üzere çağrılacak. Jüri isimleri ve görüşme tarihi British Council’in web sitesi "www.britishcouncil.org.tr"den duyurulacak. Ayrıca başvuran adaylara detaylar email ile gönderilecek.

Uluslararası Genç Yaratıcı Girişimci tanımına kar amacı taşıyan ve taşımayan ilgili tüm sektörler dahil olacak. Görüşme sonucunda gerçekleşecek değerlendirme sürecinde katılımcıların ne kadar karlı iş yaptıklarına değil, ülkelerindeki yaratıcı ekonomi potansiyeline ne kadar hakim oldukları ve bunun gelişmesi için nasıl katkıda bulunabileceklerine bakılacak.

Yarışmaya katılım formuna, British Council’in web sitesinden ulaşılabilecek.


AA  5.08.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.