Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İYİ FİLMLER İÇİN EKİMİ BEKLEYİN!

Filmekimi'nin bu yılki programında Ken Loach, Roman Polanski, Giuseppe Tornatore gibi ustaların yeni filmleriyle büyük festivallerin ilgi gören ödüllü filmleri yer alıyor.

Bu yıl LG sponsorluğunda 8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Filmekimi, Cannes, Berlin, Venedik, Sundance gibi belli başlı festivallerde dikkat çeken filmlerle Roman Polanski, Ken Loach, Giuseppe Tornatore gibi büyük ustaların yeni filmlerini içeren iddialı bir programla geliyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği Filmekimi’nin şimdilik belli olan programındaki en dikkat çekici film, Roman Polanski’ye Berlin Film Festivali’nde en iyi yönetmen dalında Gümüş Ayı kazandıran ‘The Ghost Writer’. Başrollerini Ewan McGregor ve Pierce Brosnan’nın paylaştığı film, Hitchcock geleneğini izleyen bir siyasi gerilim. ‘The Ghost Writer’, eski bir İngiliz Başbakanı’nın anılarını yazması için tutulan yazarın bulaştığı belayı anlatıyor.

Şahane solcu filmlerin yönetmeni Ken Loach’un Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştığı ‘Route Irish’ da Filmekimi’nin gala filmlerinden. Film, işgal altındaki Irak’taki yolsuzluk ve skandallar hakkında. Filmekimi’nde gösterilecek Giuseppe Tornatore’nin otobiyografik öğeler taşıyan epik filmi ‘Baaria’, Sicilya’da geçiyor. Film, müziklerini yapan Oscar’lı Ennio Morricone’ye bir Donatello ödülü daha kazandırdı. 2010’da İtalya’nın Oscar adayı olan ‘Baaria’da Monica Bellucci ve Raoul Bova gibi ünlü isimler rol alıyor.
Festival izleyicilerinin yakından tanıdığı İzlandalı yönetmen Baltasar Kormakur’un son filmi ‘Inhale’in başrollerinde Diane Kruger, Rosanna Arquette ve Vincent Perez gibi yıldızlar var. Film, Los Angeles ve Meksika’da geçen bir aksiyon...

2004’te en iyi kısa film Oscar’ını kazanan Aaron Schneider imzalı ‘Get Low’, 1983’te ABD’de yaşanan gerçek bir olayı ele alıyor. Başrollerinde Robert Duvall, Bill Murray ve Sissy Spacek’in yer aldığı komedi-dram, kendi cenaze törenini düzenleyen bir adamın hikâyesi. Kore sinemasının büyük ismi Kim Ki-duk’un yıllarca asistanlığını yürüten Cheol-so Jang’ın ilk filmi olan ‘Bedevilled’ da Filmekimi’nin iddialı yapımlarından. ‘Otar Gittiğinden Beri’yle tanınan Julie Bertucelli’nin ikinci filmi ‘The Tree’, kocası ölen dört çocuk annesi bir kadının yas sürecini anlatıyor. Cannes’ın kapanış filmi olan ‘The Tree’nin başrolünde Charlotte Gainsbourg var.
Geçen yıl Emek’te yüzde 99 doluluğa ulaşan Filmekimi’nin, bu yıl hangi sinemada yapılacağı henüz netleşmedi.


Sanatsal Haber  17.08.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.