Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

PORTAKAL’IN YÜZÜ EBRU AKEL

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afişinin bu yılki yüzü, oyuncu - sunucu Ebru Akel oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Altın Portakal'ın Türkiye'nin en önemli organizasyonu olduğunu, festivalin kendisinin de Antalya gibi bir marka haline geldiğini söyledi.

Bu yıl 47'ncisi gerçekleştirilecek olan festivalin hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Akaydın, festivaldeki yarışmalara başvuruların da tamamlandığını bildirdi. ''Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na tüm zamanların rekoru kırılarak 47 film başvurdu'' diyen Başkan Akaydın, festivalde yarışacak filmlerin 33'ünün ilk filmini çeken yönetmenlerden oluştuğunu, bunun da Türk sinemasında yeni bir kuşağın ortaya çıktığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Belgesel Film Yarışması'na 110, Kısa Film Yarışması'na 222 film için başvuru yapıldığını söyleyen Mustafa Akaydın, festivalin görsel iletişim tasarımının da belirlendiğini, festival afişinin Grafik Sanatçısı Emrah Yücel tarafından hazırlandığını ve afişte ''Marka yüz'' olarak oyuncu - sunucu Ebru Akel'in görev aldığını bildirdi.

GELECEK YILIN AFİŞİ DE HAZIR
Başkan Mustafa Akaydın, bu yıl ilk kez, gelecek yılın afişinin de 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin hemen sonrasında tanıtılacağını bildirdi. Bu sayede Berlin, Venedik ve Cannes festivallerine yeni afiş ekseninde hazırlanan tanıtım materyalleriyle katılma fırsatı yakalayacaklarını belirten Akaydın, Londra, Moskova, Berlin gibi turizm fuarlarında da 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali afişiyle kente ait kültürel değeri tanıtmış olacaklarını vurguladı.

Akaydın, bir soru üzerine, bu yılki festivale 5 milyon TL bütçe ayırdıklarını, hükümetin ise kendilerine 500 bin TL katkı sağladığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Bakanlığından ek fon talep ettiklerini ifade eden Akaydın, ''Sayın Bakan 3-4 gün önce beni aradı. Fon artırımı talebimiz kendilerine ulaşmış. 'Sayın hocam miktar bizim boyutlarımızın çok üstünde ama yine de destekte bulunmaya çalışacağız' dedi, samimi olarak. Biz de samimi olarak yeni bir katkı bekliyoruz'' diye konuştu.

İlgili bakanlıklardan 3 milyon TL talep ettiklerini kaydeden Akaydın, ''Geçtiğimiz yıllara kıyasladığımızda bunu talep etme hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Hatırlarsanız 2008'de katkı 3 milyon 200 bin liraydı'' dedi.

'DEVLET BÜYÜKLERİNE DAVETİYELER NASIL GİDECEK?'
Mustafa Akaydın, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a davetiye gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin sorusuna da, ''Tabi ki göndereceğim. Geçen sene randevu istemiştim elden vermek için. Çünkü bütün devlet büyüklerimize elden götürüp vermek gibi bir yaklaşımım olduğu için Cumhurbaşkanımız, bir önceki Cumhurbaşkanımız, ondan bir önceki Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Kütür Turizm Bakanımız gibi bu konunun alakadarı, önemli makamlara elden vermeyi doğru bulduğumu ifade etmek isterim'' yanıtını verdi.

''Davetiyeler bu sene postayla mı gidecek?'' sorusu üzerine Akaydın, ''Onun henüz kararını vermedik. Şu referandum bitsin de, herhalde doğrusu yine elden verme teşebbüsüdür. Geçen sene akim kalmış bir teşebbüstü, bu sene bir daha deneriz arkadaşlar'' diye konuştu.

NEDEN EBRU AKEL?
Basın toplantısına katılan Altın Portakal Festival Genel Koordinatörü Göksel Kumsal da, bir soru üzerine, Grafik Sanatçısı Emrah Yücel'in Akdeniz'in köpüklerinden çıkan güzellik tanrıçası Venüs'ü anlatan bir afiş çalışması yaptığını, bunun üzerine afişte kullanılacak yüzün oyuncu - sunucu Ebru Akel olmasına karar verildiğini söyledi.

Afişin 12 bin 500 TL'ye hazırlandığını belirten Kumsal, ''Çok ciddi bir stüdyo çalışmasının sonucunda bu afiş hazırlandı. Bu rakamı da Emrah Bey sadece stüdyo giderleri karşılığında aldı. Kendisi bir ücret talep etmedi. Ebru Akel de bir ücret almadı'' dedi.


AA  23.08.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.