Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALTIN KOZA’NIN ONUR KONUĞU THEO ANGELOPOULOS

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle ertelenen film festivali 20-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-13 Haziranda yapılacağı duyurulan, ancak İsrail’in yardım gemilerine saldırısı ve Hatay’ın İskenderun ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle ertelenen "17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali"nin 20-26 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Altın Koza AŞ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, festivalle ilgili hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi. Festival, yarışma bölümlerinin dışında ülkemizde ve dünyada üretilen çeşitli kısa film ve belgeseller ile uzun metrajlı filmler de özel gösterim bölümleriyle sinemaseverlerle buluşturacak.

Festivalin yarışmalı bölümleri ise Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’ndan oluşacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl 10 Türk filmi yarışacak. Semih Kaplanoğlu’nun "Bal", Onur Ünlü’nün "Beş Şehir", Atıl İnaç’ın "Büyük Oyun", Nesli Çölgeçen’in "Denizden Gelen", Hakan Algül’ün "Eyvah Eyvah", Selim Demirdelen’in "Kavşak", Zeki Demirkubuz’un "Kıskanmak", Levent Semerci’nin "Nefes: Vatan Sağolsun", Melik Saraçoğlu ile Hakkı Kurtuluş’un "Orada" ve Ümit Ünal’ın "Ses" filmleri, jüri önüne çıkacak.

Öğrenimlerine, ülkemizdeki iletişim ve güzel sanatlar fakülteleri, sinema ve televizyon bölümlerinde devam eden lisans öğrencilerinin başvurabildiği "Öğrenci Filmleri Yarışması" ve Akdeniz havzasında yer alan ülkelerin yönetmenlerinin katılabildiği "Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması", festival kapsamında yapılacak diğer yarışmalar olacak.

FESTİVALİN ONUR KONUĞU THEO ANGELOPOULOS
Kendine has üslubu ile sadece Avrupa’nın değil dünya sinemasının yaşayan en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Yunan yönetmen Theo Angelopoulos’un festivalin "Onur Konuğu" olarak Adana’ya geleceği kaydedildi.

Festival kapsamında usta yönetmenin filmleri "Balkanların Belleği: Theo Angelopoulos" başlıklı bir gösterim bölümüyle izleyiciyle buluşacak. Sinemaseverler, "Theo Angelopoulos Sineması" başlıklı söyleşiyle ünlü yönetmenle sohbet etme şansı bulacak.

Ayrıca, Angelopoulos’un setlerinden çekilen fotoğraflar ve yine yönetmenle ilgili belgesel filmler festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin gösterim bölümü her yıl olduğu gibi bu yıl da iddialı. Bir hafta boyunca, dünya sinemasının en seçkin örnekleri "Fıprescı Eleştirmenlerin Gözünden Kaçmaz" ve "Filistin - Barışa Hasret" gibi başlıkları altında izleyiciye sunulacak


AA  2.09.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.