Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BU HAFTA 6 FİLM VİZYONA GİRİYOR

Sonbaharın kendini hemen göstermeye başladığı bu günlerde vizyonda daha fazla film görmeye başlıyoruz.

İşte haftanın filmleri.

Adı Aşk Bu Eziyetin
Gerçek taraftarlığı ve taraftar ruhunu anlatan film sinemaseverleri futbol aşkıyla tanıştırmaya hazırlanıyor.
Zafer Yılmaz’ın senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Suat Oktay Şenocak’ın yaptığı film, Bursaspor’un şampiyonluk öyküsüyle örtüşen sahneleriyle dikkat çekiyor.
Filmde Y. Günay Güney, Altuğ Görgü, Arzu Tan Bayraktutan, Murat Liman, Rıza Sönmez oynuyor.
Senaryosu 3 yıl önce yazılan filmde anlatılan hikayede Bursaspor, Beşiktaş’ı yenerek şampiyon olur.
Hikayede anlatılan bu hayalin geçtiğimiz sezon gerçekleşmesi, filmi daha da ilginç kılıyor. Filmde, geçtiğimiz sezon süper ligde Bursaspor’u şampiyonluğa ulaştıraran teknik direktör Ertuğrul Sağlam da rol aldı.
Başta Bursa olmak üzere Eskişehir ve İstanbul’da çekimleri tamamlanan filmin galası Bursa’da yapıldı.

Seni Uzaktan Sevmek / Going the Distance
Filmin yapımcılığını Adam Shankman, Jennifer Gibgot ve Garrett Grant; yönetici yapımcılığını ise Dave Neustadter, Richard Brener ve Michael Disco üstlendi.
Filmde, Drew Barrymore, Juntin Long rol aldı.
Filmin müzikleri Mychael Danna’nın imzasını taşıyor.
Filmde, Erin ve Garret uyumlu bir çifttir.

Ancak gazeteci olan Erin okuldaki son yılı için San Francisco’ya gittiğinde, erkek arkadaşı Garret müzik sektöründeki işinde, beklediği terfiyi alabilmek için Manhattan’da kalır.
Webcam, cep telefonu ve mesajlar aracılığıyla ve birçok karşılıklı ziyaretle, mesafenin neden olduğu yanlış anlamalar, aile ve arkadaşların olumsuz tavsiyelerine rağmen, aşklarını yaşarlar.
Ancak, ilişkilerini nerede ve nasıl sürdürebilecekleri konusunda artık bir karar vermeleri gerekmektedir. Ustura / Machete
Oyuncular: Michelle Rodriguez, Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba.
Senaryosunu Robert Rodriguez’in kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu film "Machete" orijinal adıyla Türkiye’yle eş zamanlı olarak dünyada da sinema izleyicisiyle buluşacak.

Desperado ve Bir Zamanlar Meksika’da filmlerinin yönetmeni Robert Rodriguez ve Quentin Tarantino’nun 50 milyon dolarlık bütçeleriyle yapımcılığını üstlendiği film, aksiyon ve gerilim türünü sevenler için.
Robert Rodriguez’in Grindhouse adlı filminin fragmanı baz alınarak çekilen film, sinema izleyicileri tarafından uzun zamandır bekleniyordu.
Meksikalı eski bir federal, Texas’da işçi olarak çalışıp gizlenmektedir.
Bir politikacı, Machete’yi pis işlerini yapması için işe alır. Ancak Machete, bir süre sonra kendini işe alanların amaçlarının farklı olduğunu anlar.

Avcılar / Predators
"Sin City", "Once Upon A Time In Mexico", "From Dusk Till Dawn" gibi filmlerin yönetmenliğini başarıyla üstlenen Robert Rodriguez’in yapımcılığında çekilen filmi "Kontroll", "Vacancy" gibi filmlere imza atmış Nimród Antal yönetti.

Predators’ın başrollerinde Oscarlı oyuncu Adrian Brody ile Alice Braga, Topher Grace, Danny Trejo yer alıyor.
Oscarlı oyuncu Adrian Brody, seçilmiş bir grup paralı askerin lideri olarak karşımıza çıkıyor.
Yabancı bir gezegene getirilen birlik, kısa sürede kendilerinin av olduğunu farkeder.
Gözden düşmüş bir fizikçi dışında her biri soğukkanlı birer katil olan ve Yakuza, suçlular, ölüm mangası timinden oluşan bir grup paralı askerler, insan "predator"(avcı)lar, düştükleri gezegende bu sefer kendileri uzaylı predator’lar tarafından sistematik bir biçimde avlanıyorlar.

Çılgın Hırsız / Despicable Me
Bu hafta bir de 3 boyutlu bilgisayar animasyonu "Çılgın Hırsız" vizyonda.
Filmin yapımcısı olarak karşımıza Chrıs Meledandrı (Buz Devri, Buz Devri 2: Erime Başlıyor ve Horton Kimi Duyuyor) çıkıyor. Film dünyanın en büyük kötü adamının hayatına üç çocuk girince karşılaştığı zorlukların hikâyesini hatırlatıyor.
3 boyutlu bilgisayar ürünü görüntülere sahip bu film, Sergıo Pablos’un yazdığı hikâyeye ve Cınco Paul & Ken Daurıo’nun senaryosundan uyarlandı.
Ata Demirer, 3 Eylül 2010’da Türkiye sinemalarında hem 3D, hem de 2D kopyalarıyla gösterilmeye başlanacak olan Çılgın Hırsız (Despicable Me) adlı animasyon filminde ilk animasyon seslendirmesini yaptı.
Renk renk çiçeklerle çevrili, güleryüzlü komşuluk ilişkilerinin sürdüğü banliyöde, bu yaşantıyı bozacak bir sır saklıdır.
Banliyönün en bakımsız ve çirkin evinde yaşayan Gru, küçük köleleri ile birlikte dünyanın kaderini değiştirecek bir plan yapmaktadır.

Gru, dünyanın uydusu Ay’ı çalmaya karar vermiştir.
Üç küçük yetim olan Margo, Edith ve Agnes, bu kötü kalpli adamla karşılaştıklarında ise, hiç kimsenin göremediği bir ayrıntıyı fark ederler: Gru onlar için potansiyel bir baba adayıdır.

Son Kahraman / John Rabe
Oyuncular: Ulrich Tukur, Daniel Brühl, Steve Buscemi, Anne Consigny.
Oscarlı yönetmen Florian Gallenberger’ın, çok satan romanlar listesinde yer alan “The Good Man Of Nanking”den uyarladığı, Alman Film Ödülleri’nden En İyi Film ödülü başta olmak üzere birçok ödülle dönen filmi "Son kahraman/John Rabe".

Film Alman bir işadamının Nanking Katliamı’nda (1937-38) 200,000 kadar Çinliyi kurtarışının gerçek hikâyesini anlatıyor.
1937 - 1938 yılları arasında, Nazilerden arınma döneminde John Rabe, Nanking’de 250.000 Çinlinin hayatını kurtarmıştır.
Diğer insanların, şahitlerin ve Çin hükümetinin de kabul ettiği gerçek bir kahraman olarak o dönemde yaşamış birisidir.
Rakamlar abartılı görünse de "Son Kahraman" John Rabe çeyrek milyon insanın hayatını, namusunu kurtarmış ve bir çoğunun açlıkla yüz yüze kalmasına engel olmuştur.
Bu hikâyede vahşeti, acımasızlığı, çaresizliği, yalnızlığı bulacaksınız, bunun tam karşısında da John Rabe’i.


Sanatsal Haber  4.09.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.