Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘TÜRK ERKEKLERİ’ KİTAP OLDU

Alman gazeteci Isabella Kroth, yeni kitabında Almanya'da yaşayan Türk erkeklerini anlattı. Ön yargıları kırmaya çalışan kitap büyük ilgi görüyor.

Almanya’da göç süreci 50 yıla yaklaştı ancak bu ülkedeki göçmenlere yönelik ön yargılı yaklaşım sertleşerek sürüyor. Son olarak Merkez Bankası eski yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin’in tavrı büyük tartışma yaratmıştı.

Bu ülkede piyasaya çıkan "Almanya’da Türk Erkekleri-Hilal Gerçekleri (Halbmondwahrheiten) " isimli kitapta ise Türk toplumuyla ilgili olumsuz imaj oluşturulduğuna dikkat çekiyor.

Alman gazeteci Isabella Kroth çalışması için iki yıl boyunca Almanya’da yaşayan Türk erkekleriyle yüzyüze görüştü. Türk erkeklerinin aile ortamlarını, iş yaşantılarını, toplumsal ilişkilerini yakından gözlemleyen gazeteci, izlenimlerini bir kitapda topladı.

"Almanya’da Türk Erkekleriyle İlgili Klişeleşmiş Bir Resim Var"
Kitapta, Türk toplumuna yönelik olarak tek taraflı bir bakış açısı oluşturulduğu vurgulanıyor.

Kroth, "Almanya’da tek taraflı haberler var. Türk erkekleriyle ilgili klişeleşmiş bir resim var. Türk erkekleri paşadır, maçodur, zorunlu evlilikler yapar şeklinde anılıyor. Ben kitabımda bunun böyle olmadığını görüp anlamaya çalıştım" diyor.

Kitabında 12 yaşam öyküsüne yer veren Kroth, izlenimlerini objektif bir bakış açısıyla aktardığını belirtiyor.

"Türk Erkekleri Çok Samimi"
Isabella Kroth, "Yaptığım çalışma sırasında Türk erkekleri çok samimiydiler. Çok açıktılar. Kendi yaşamlarını bana açtılar. Bu iki yıl sürdü. Ben onların yaşam gerçeğini yansıtmak istedim" dedi.


AA  14.09.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.