Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

17'ncisi düzenlenen ve 26 Eylül'e kadar devam edecek festivalde, 200 film gösterilecek.

20-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 17. Altın Koza Uluslararası Film Festivali, açılış töreni ile başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan açılışta, Türk sinemasının emektar oyuncuları, yönetmenler, senaristler ve yabancı konukların da bulunduğu katılımcılar, ’’Kırmızı Halı Töreni’’ ile salona giriş yaptı.

Konuşmaların ardından, festivalin ’’Eleştirmenlerin gözünden kaçmaz’’ bölümünü hazırlayan Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) adına, Birlik yetkilisi Barbara Lorey de Lacharriere’ye oyuncu Derya Alabora tarafından teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra, Yunan yönetmen Theo Angelopoulos’u ve filmlerini tanıtan bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından, festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda finale kalan Semih Kaplanoğlu’nun ’’Bal’’, Onur Ünlü’nün ’’Beş Şehir’’, Atıl İnaç’ın ’’Büyük Oyun’’, Nesli Çölgeçen’in ’’Denizden Gelen’’, Hakan Algül’ün ’’Eyvah Eyvah’’, Selim Demirdelen’in ’’Kavşak’’, Zeki Demirkubuz’un ’’Kıskanmak’’, Levent Semerci’nin ’’Nefes: Vatan Sağolsun’’, Melik Saraçoğlu ile Hakkı Kurtuluş’un ’’Orada’’ ve Ümit Ünal’ın ’’Ses’’ filmleri tanıtıldı.

Yönetmen Işıl Özgentürk, Uluslararası San Sebastiyan Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülü ’’Gümüş İstiridye’’yi ve Özel Mansiyon Ödülü’nü alan yönetmen Javier Rebollo’nun ’’Piyanosu Olmayan Kadın’’ adlı filminin oyuncularından Jan Budara’ya bir plaket verdi. Budara daha sonra gitarla bir mini konser verdi.

Şarkıcı Göksel’in sahne aldığı tören, Türkiye prömiyeri yapılan ’’Piyanosu Olmayan Kadın’’ filminin gösterimiyle sona erdi.

Festival boyunca yaklaşık 200 filmin gösteriminin, Cinebonus, Ariplex ve Metropol sinemaları ile Adana Kültür ve Sanat Merkezindeki 9 salonda gerçekleşeceği bildirildi.


AA  22.09.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.