Ünlü yönetme..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FATİH AKIN’A LİYAKAT NİŞANI

Akın, "Yaşamın Kıyısında" filminde sorunları gerçekçilikle ortaya koyması nedeniyle Almanya'da Liyakat Nişanı'na layık görüldü.

Ünlü yönetmen Fatih Akın Almanya’da Liyakat Nişanı verilecek. 4 Ekim Pazartesi günü Berlin’deki Bellevue Sarayı’nda düzenlenecek törenle, aralarında Fatih Akın’ın da bulunduğu 36 kişiye Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff tarafından "Liyakat Nişanı" verilecek.

Yapılan açıklamada Akın’ın "Yaşamın Kıyısında" adlı film ile Türk kökenli bir Alman olarak sorunları büyük bir gerçekçilikle ortaya koyduğu ve bu nedenle Liyakat Nişanına layık görüldüğü belirtildi. Federal Almanya Liyakat Nişanı politik, ekonomik ya da kültürel alanda üstün hizmet gösteren kişilere veriliyor.

"Yaşamın Kıyısında" Birçok Ödül Aldı
Fatih Akın’ın senaryosunu yazıp yönettiği film 2007 yapımı. Film bir çok ülkede bir çok ünlü festivalde ödüller aldı. Cannes Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülüne layık görülen filmde Tuncel Kurtiz, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay, Erkan Can , Güven Kıraç ve Yelda Reynaud gibi bir çok ünlü oyuncu rol aldı.

Filmin Senaryosu
Filmde, Almanya ve Türkiye’de farklı kültürlerden gelen kişilerin ilişkileri anlatılıyor. Altı kişilik yolculuğun bir ucu Almanya Bremen’den Karadeniz’e, diğer ucu Istanbul’dan Bremen’e ulaşır. Öykünün iki bölümü paralel olarak gelişirken her birindeki üçer kahramanın yolları, ara sıra kesişse de, öykülerdeki kahramanlar arasında temas yaşanmamaktadır. Ancak her bölümdeki bir kişinin ölümü, kaçınılmaz bir şekilde birbirine bağlanmış kaderleri bir araya getirir.


AA  3.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.