Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İKSV'DEN YENİ BİR TASARIM BİENALİ

2012'de yapılması kesinleşen Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali için çalışmalar başladı. İlk olarak aralık ayında bir sempozyum düzenlenecek. Bienali düzenleyen İKSV'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 'Türkiye'deki tasarım potansiyelini dünyayla paylaşacağız,' dedi .

Doğruya doğru, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği müzik, film, caz ve tiyatro festivalleri ile İstanbul Bienali, Türkiye’de alanının en iyileri. Şimdi de İKSV, bir ilke imza atarak, 2012 yılından itibaren Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali’ni hayata geçirmek için kolları sıvadı.
Etkinliğin diğer bienal gibi dünya çapında olması için, ince eleyip sık dokuyan kurum çalışmalara iki yıl öncesinden başladı. Önce Özlem Yalım tasarım bienali direktörü olarak atandı, ardından danışma kurulları oluşturuldu. Tasarım Bienali’nin Ulusal Danışma Kurulu’nda Brightwell Holding Başkanı Alphan Manas, endüstriyel tasarımcı Doç. Mehmet Asatekin, mimar/yazar Uğur Tanyeli, grafik tasarımcı Bülent Erkmen, Koleksiyon Mobilya’nın kurucusu Faruk Malhan, İstanbul Modern’in şef küratörü Levent Çalıkoğlu ile endüstriyel tasarımcı Defne Koz yer alıyor. Uluslararası Danışma Kurulu’nda ise dünyanın önemli tasarım kuruluşlarında görev yapan isimler yer alıyor.

Tasarım Bienali’ne kadar olan hazırlık sürecinde sempozyum, atölye çalışmaları ve sergilerden oluşan çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamdaki ilk etkinlik, 2-3 Aralık 2010’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek Uluslararası İstanbul Tasarım Sempozyumu olacak.

Kadir Has Üniversitesi’nin mekân sponsorluğuyla düzenlenen Tasarım Sempozyumu, iki gün boyunca dünyadan ve Türkiye’den yaratıcı kimlikleriyle öne çıkmış 16 konuşmacıya ev sahipliği yapacak. Sempozyumda tasarım ve tasarımın etkileşimde olduğu insan, çevre, kültür, politika, ekonomi, eğitim, teknoloji ve bilim gibi alanlarla ilişkisi tartışılacak.

Dün İKSV Salon’da düzenlenen basın toplantısında konuşan İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı “İstanbul, tasarım alanında büyük bir potansiyele sahip. Tasarım Bienali, buradaki potansiyelin dünya ile paylaşılacağı bir platform yaratacak ve uluslararası gündemi İstanbul’a taşıyacak. Bunu yaparken de tasarım kültürünü yeniden ele alacak, eleştirel bakışı ve yenilikçi yaklaşımıyla gündemdeki hareketlenmelere katkıda bulunacak” dedi. İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Özlem Yalım ise bienalin tema ve içeriğinin danışma kurullarının seçeceği küratör tarafından belirleneceğini anlattı.
Bienale hazırlık için 2011 yılında yoğun bir atölye programı düzenlenecek. Kentsel tasarım, mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda gibi tüm disiplinlerine açık olacak İstanbul Tasarım Bienali’nin dört eş-sponsorundan ikisi Eren Holding ve VitrA firmaları oldu. Diğer iki eş sponsor için görüşmeler devam ediyor.


Sanatsal Haber  14.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.