Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

RAHMİ KOÇ MÜZESİ 29 EKİME HAZIR

Koç Müzesi, Mustafa Kemal Atatürk'ü daha yakından tanımak isteyenleri, özel eşyalarından oluşan koleksiyonu görmeye davet ediyor.

Rahmi Koç Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü daha yakından tanımak isteyenleri, özel eşyalarından oluşan koleksiyonu görmeye davet ediyor.

Rahmi Koç Müzesi, Atatürk’ün yakını ve çalışma arkadaşı Albay Halil Nuri Yurdakul’un bir araya getirdiği ve oğlu Prof. Dr. Yurdakul Yurdakul ve gelini Ayşe Acatay Yurdakul’un müzeye bağışladığı koleksiyonu, ’’Atatürk Objeleri Bölümü’nde sergiliyor.

Müze, Cumhuriyet’in 87. yılında bağımsızlığın mimarı Büyük Önder Atatürk’ü kişisel olarak daha iyi anlamak isteyenleri ’’Atatürk Objeleri Bölümü’’nü görmeye bekliyor.

Bavulu, ayakkabıları, Cumhuriyet’in 10. yılı kutlamalarında taktığı papyonu, mühürleri, okka takımı, evrak çantası, kılıcı, bastonu, plakları ve mendiliyle ona ait bir odayı dolaşıyor hissi veren bölümde, Atatürk’e ait orijinal fotoğraflar da bulunuyor.

Fotoğraflar arasında 9. Ordu Müfettişi Tümgeneral Mustafa Kemal’in Samsun’a hareketinden 28 gün önce çektirip Rauf Orbay’a imzaladığı fotoğrafı özel bir önem taşıyor.

Ziyaretçiler, Atatürk’ün çalışırken kullandığı gözlüklerine, cep tarağına, sanatı her zaman seven ve destekleyen büyük liderin plaklarına ve hastalığının son gününde kullandığı mendiline yoğun ilgi gösteriyor.

Müze, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonları ise 10.00-19.00 saatleri arasında açık. Müze, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ise 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.

1938’de Ankara’da kendisine verilen I. Köy Ziraat Kongresi Madalyası ve Atatürk tarafından Zekai Apaydın’a verilen kılıç da sergilenenler arasında yer alıyor.

Fotoğraflar ise Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın fotoğrafı, Harp Akademisi’nden Kurmay Yüzbaşı olarak mezun oluşu, Yıldırım Orduları Kumandanı Mirliva (Tuğgeneral) olarak Halep’te görev alışı, Samsun’a hareketinden 28 gün önce çektirip Rauf Orbay’a imzaladığı fotoğrafı, Sivas Kongresi fotoğrafı, Tarsus’a gidişi ve Florya Sahili bulunuyor.


AA  19.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.