Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

PERA’DA EKREM KAHRAMAN RESİM SERGİSİ

Kültür sanatın merkezi Pera’da konumlanan ve hem lokasyonu hem tasarımı ile misafirlerine eski Pera’yı yaşatan The Marmara Pera 2010/2011 sanat sezonunu Cep Sanat işbirliği ile açıyor. 1977 yılından bugüne sanatsal faaliyetlerini sürdürmekte olan, Cep Sanat Galerisi işbirliği çerçevesinde The Marmara Pera Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek ilk sergi 21 Ekim’de açılacak olan Ekrem Kahraman’ın “Bulunduğumuz Yer…Geçtiğimiz Zaman...” isimli kişisel sergisi olacak.

2007 yılından bu yana birçok değerli sanatçının sergisine ev sahipliği yapan The Marmara Pera Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek olan Ekrem Kahraman sergisi 21 Kasım tarihine kadar sürecek. Resim, heykel, seramik ve fotoğraf gibi farklı sanat disiplinlerinin sanatseverlere ulaşabilmesi için yoğun çaba sarf eden Cep Sanat Galerisi işbirliği ile gerçekleştirilecek bu ilk sergide Ekrem Kahraman’ın yeryüzünü ve gökyüzünü yeni kurgular ile yorumladığı kompozisyonlardan oluşan eserleri görülebilecek.

Hayalperest Çiftçiden Toprak Kokan Tablolar
Bir sanatçı olarak daha başından beri kendisini, “hayalperest bir çiftçi”, resimlerini ise “toprakları” olarak tanımlıyor. Kahraman eserlerini oluştururken çıkış noktasının öncelikle Çukurova ve Anadolu, sonra da Ortadoğu ve bütün yeryüzü olduğunu vurguluyor.
Sanatçı, resimlerinde yeryüzü ile gökyüzünün uçsuz bucaksız boşluklarına, insanlığın masumiyet çağına ait alabildiğine olağan niyetlerine çağdaş insani göndermelerde bulunan içerikler, formlar kurguluyor. Her gerçek sanatçı gibi kendi kadim topraklarında derin boşluklar, ıssızlıklar, sonsuzluklar, iri, beyaz bulutlar, küçük taşlar, ağaçlar, otlar vb. sıradan nesnelerin yanı sıra kullandığı boya malzemelerinin ham kimlikleriyle kendine özgü kültürel/dilsel yeni imgeler oluşturuyor… Kahraman bu yeni çalışmalarında da aşina olunandan gizemli olana, gerçekten gerçeküstüne, yerelden evrensele, güncelden tarihsele ve geleceğe uzanan bir insani içeriğin izini sürüyor.

The Marmara Pera Sanat Galerisi
Devrim Erbil’in “İstanbul da bahar’’ sergisi ile Mayıs 2007’de açılan The Marmara Pera Sanat Galerisi bugüne kadar Ahmet Yeşil, Muammer Bozkurt, Gülseren Südor, Tülin Onat gibi değerli sanatçılarımızla gerçekleştirilen kişisel sergilerin yanı sıra 3 farklı jenerasyondan 30 sanatçının yer aldığı 30/30 Karma(şık)1 sergisi ile Türk Resim Sanatının gelişim sürecini gözler önüne sermiştir.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Geleceğin Sanatçı ve Tasarımcıları / 3D’’ sergisi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin “125. Yıl Etkinlikleri” kapsamında, Türkiye’nin ilk akademik “Lif Sanatı ve Çevrede Lif Sanatı’’ sergileri de The Marmara Pera Sanat Galerisi’nde sanat severlerle buluşmuştur.

Ekrem Kahraman Kimdir?
1948 yılında Tarsus’da doğan Ekrem Kahraman, 1971 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. Orta öğretim kurumlarında öğretmenlik yaptıktan sonra 1989 yılında öğretmenlikten ayrılarak profesyonel sanatçı yaşamını tercih etti.

Plastik sanatlar alanında sanat örgütlenmelerinde aktif olarak yer aldı; sanat, felsefe, kültürle ilgili teorik yazılar yazdı. Yazıları Çekirdek Sanat, Sanat Çevresi, Türkiye’de Sanat, Genç Sanat, Cey Sanat, RH+Sanart, Sanatçının Atölyesi, Bosphorus Sanat Gazetesi vb dergilerde yayımlandı, çeşitli gazetelerde yazılar yazdı. Yazılarından bir bölümü Ateşin Peşinde isimli bir kitapta toplandı.

Uluslararası ve ulusal düzeyde 70’in üzerinde kişisel sergi açtı; çok sayıda karma sergilere, uluslararası fuarlara katıldı. 16 ödül kazandı. Resimleri çok sayıda resmi ve özel koleksiyonda yer almaktadır. Sanatı hakkında birçok kitap, catalog, broşür yayımlandı ve filmler hazırlandı.

Aynı zamanda şair de olan sanatçının yayımlanmış 4 şiir kitabı (Sessiz Bir Aşkı Dillendirmek 1985, Rıhtım ve Ihlamur 1987, Fısıltılar ve Çığlıklar 1992, Aşkolsun Hayat / Toplu Şiirler 2002) bulunuyor.


Sanatsal Haber  20.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.