Nobel ödüllü ünlü yazar Orhan Pamuk, ABD’..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ORHAN PAMUK’A PRESTİJLİ ÖDÜL

Orhan Pamuk, ABD'de son derece prestijli olan "2010 Norman Mailer Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü aldı.

Nobel ödüllü ünlü yazar Orhan Pamuk, ABD’nin New York kentinde son derece prestijli bir ödül olan "2010 Norman Mailer Yaşam Boyu Başarı Ödülünü" aldı.

Orhan Pamuk’un Amerikalı ünlü yazar Norman Mailer’in ölümünün ardından onun anısına kurulan "Norman Mailer Merkezi ve Yazarlar Derneği" tarafından "Yaşam Boyu Başarı Ödülüne" layık görüldüğü New York’ta ünlü "Cipriani" Restoranında düzenlenen ödül gecesine, aralarında pek çok yazarın da bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Pamuk, ödül töreninden önce Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Norman Mailer Hayat Boyu Başarı ödülünü almanın kendisini çok sevindirdiğini belirten Pamuk, şöyle konuştu:
"Norman Mailer demokrat, Amerikan kurulu düzenine karşı, 60 sene yazarlık yapmış, Amerika’nın Victor Hugo’su gibi bir yazar. Benim için bu büyük şeref, çok zevk alarak ve şeref duyarak bu ödülü alacağım, çok sevinçliyim. Ben bir yazarım, pek çok ödül oldu hayatımda. En sonunda biz kitaplarımızı kendimiz için yazıyoruz, ama ödüller, başka tür destekler, şeref doktoraları da cesaret veriyor, hayatımıza renk veriyor."

Ödülünden memnun olduğunu söyleyen Pamuk, "Türk edebiyatı büyük bir edebiyat, bütün dünyada da artık yavaş yavaş duyuluyor" dedi.

Kitaplarının ABD’de bir hayli satıldığının hatırlatılarak kitap satışlarının ne durumda olduğunun sorulması üzerine Pamuk, satışlarla ilgili tek tek bir şey söyleyemeyeceğini, ama kitaplarının sadece ABD’de değil, Çin’de de, dünyanın pek çok yerinde de okunduğunu söyledi.

Pamuk, "Amerikan okuru, Türk okuru gibi kitaplarımı seviyor, ama unutmayın, Orhan olarak dünyada en çok hala Türkiye’de okunuyorum" dedi.


AA  21.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.