APSA’dan yapılan açıklamaya g..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘BAL’ ASYA’DA ÖDÜL PEŞİNDE

Semih Kaplanoğlu'nun ödüllü filmi "Bal", 2010 Asya Pasifik Sinema Ödülleri'nde (APSA) 3 dalda aday gösterildi.

APSA’dan yapılan açıklamaya göre, festivalde "Bal" adlı yapım "En İyi Film", Semih Kaplanoğlu "En İyi Yönetmen", Barış Özbiçer ise "En İyi Sinematografi" dalında aday oldu.

"Berlin 2010 Altın Ayı Ödülü"nü kazanan ve bugüne kadar pek çok uluslararası ödüle imza atan film, Kaplanoğlu’nun "Yusuf Üçlemesi"nin son filmi.

"Kusursuz Bir Film"
APSA Aday Belirleme Komitesi üyesi Maithili Rao, "Bal" adlı yapımda yönetmenin "karakterleri için duyduğu şefkatin" hissedilebildiğini belirterek, "Bence neredeyse kusursuz bir film. Birbiriyle çelişen şeylerin birleşimi, yoğunluk ve dizginleme gibi. Böyle bir birleşimi bir filmde bir arada bulmak çok az görülür, Bal’ı eşsiz yapan da bu özelliği" yorumunu yaptı.

2 Aralık’ta Açıklanacak
APSA Ödüllerini kazananlar, Lord David Puttnam başkanlığındaki uluslararası jüri tarafından belirlenecek. Ödüller, 2 Aralık’ta Avustralya Gold Coast’ta yapılacak törenle açıklanacak.

APSA ödülleri, Queesland Eyalet Hükümetinin, UNESCO ve Uluslararası Film Prodüktörleri Derneği’nin işbirliğiyle veriliyor.

15 ülkeden toplam 31 filmin aday listesinde yer almaya hak kazandığı yarışmada değerlendirme aşamasına kalan filmlerden bazıları, 83. Oscar Ödüllerinde de ’’En İyi Yabancı Film’’ kategorisinde aday gösterilmişti.


AA  22.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.