Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

'ALICE HARİKALAR DİYARINDA' SİNEMAYA AKTARILIYOR

Dünya edebiyatının en ünlü eserlerinden ‘Alice Harikalar Diyarında’ Tim Burton tarafından sinemaya aktarılıyor. Johnny Depp’in başrolde olduğu filmin çekimleri tüm hızıyla sürüyor. Tim Burton, daha önce televizyona ve sahnelere defalarca uyarlanan, sinema tarihindeki birçok filmin esinlendiği Lewis Carroll’ın ünlü romanı ‘Alice Harikalar Diyarında’yı sinemaya uyarlıyor. Çekimleri tüm hızıyla süren film 5 Mart 2010’da gösterime girecek. ‘Alice Harikalar Diyarında’, masalları çok seven ve onu en iyi anlatan yönetmenlerin başında gelen Tim Burton’ın uzun zamandır sinemaya aktarmak istediği bir projeydi. Daha önce ‘Makas Eller’, ‘Big Fish’, ‘Corpse Bride’ gibi başyapıtlarla yetişkinlere masallar anlatabildiğini kanıtlayan Burton ‘Hansel and Gretel’, ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ gibi ünlü masalları da beyazperdeye aktarmıştı.

Burton’ın değişmez oyuncusu Johnny Depp’in ‘çılgın şapkacı’ The Mad Hatter’i canlandıracağı filmin asıl yıldızı ise Alice rolündeki Mia Wasikowska.

Linda Woolverton’un senaryosunu yazdığı filmde Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Michael Sheen, Crispin Glover ve daha önce defalarca Burton’la çalışmış olan usta oyuncu Christopher Lee de yer alıyor.

Klasik öyküde, Alice, Beyaz Tavşan’ın peşinden bir deliğe girer ve kendini Harikalar Diyarında, bir dizi maceranın içinde bulur. Gerçeküstü olayların olduğu bu dünyada Alice, iyi ve kötü birçok karakterle karşılaşır.

Bir çocuk kitabından çok daha fazlası olan eserin beyzaperdeye nasıl aktarılacağı merakla bekleniyor. ‘Alice in Wonderland’ 10 Mart 2010’da gösterime girecek.


Sanatsal Haber  20.11.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.