Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ŞEHSADE BURHANEDDİN TABLOSU 90 BİN TL

Sultan Abdülhamit'in oğlu Şehzade Burhaneddin'in tablosu, Hanedan mensubu Arzu Enver Eroğan'ın antikacı dükkanında 90 bin liradan satışa sunuldu.

Osmanlı Hanedanı mensubu Arzu Enver Eroğan, İstanbul Ev Dekorasyon Merkezindeki mağazasında satışa çıkardığı eserleri bir kokteylle tanıttı.

Kokteyle, 2. Abdülhamit’in torunu Orhan Osmanoğlu, Ömer Reda, 5. Murat’ın torunu Resan İris, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve çok sayıda davetli katıldı.

Piyano ve keman dinletilerinin yapıldığı davette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğan, şehzade tablolarının kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Tabloyu çok güvendikleri birinden temin ettiklerini ifade eden Eroğan, tabloyu bulduklarında çok heyecanlandıklarını ve ilk başlarda tablodaki şehzadenin kim olduğuna karar veremediklerini kaydetti.

Eroğan, aile fotoğraflarından resmin Sultan Abdülhamit’in oğlu Şehzade Burhaneddin’e ait olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek, "Resmi, saray ressamlarından ’Piyor Barden’ olarak anılan Lujen Barden adındaki ressam, 1800’lü yılların ortalarında yapmış. Tabloda, Şehzade Burhaneddin’in üstündeki saray üniforması madalyalarından yüzüklerine kadar tüm aksesuarlarıyla çok detaylı bir şekilde yer alıyor. Bu çok değerli eser için 90 bin lira artı KDV istiyoruz" diye konuştu.

Antika dükkanında, şehzade tablosunun dışında Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser de satışa sunuluyor. Bunların arasında savaş zamanında kullanılan otağ tahtları ile sarayda kullanılan servis tabakları ve bardaklar dikkati çekiyor.


AA  23.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.