Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

CSO’DAN CUMHURİYET BAYRAMI KONSERİ

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümü dolayısıyla konser verdi.

Şef Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu’nun eşlik ettiği konseri, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile eşi Gülten Günay, bazı milletvekilleri ve davetliler izledi.

Sanatçı Cihan Ünal’ın seslendirme ile katkıda bulunduğu konserde, ’’Bir Hilal Uğruna’’, ’’Kendini Tarihe Verenler’’, ’’Vatan Marşı’’, ’’Cumhuriyet Marşı’’ ve 50. ve 10. Yıl marşları çalındı.

Konserin ardından sahneye çıkarak orkestra şefi Gökmen ve sanatçılarını kutlayan Günay yaptığı konuşmada, bakanlık olarak, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hafta boyunca tüm yurtta 40’dan fazla etkinlik gerçekleştireceklerini bildirdi.

Etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olacağını belirten Günay, amaçlarının, kutlamaların sadece salonlara sıkışıp kalmasının önüne geçmek ve Cumhuriyet coşkusuna halkın da ortak olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Günay, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Mimar Sinan Üniversitesiyle Osmanlı İmparatorluğu’nun son yılları ve Cumhuriyet’in ilk yıllarını kapsayan çok sayıda film ve ses kaydını yok olmaktan kurtarmak için bir proje gerçekleştirdiklerini, bu çerçevede Atatürk’ün orijinal bir ses kaydının da kaliteli şekilde gün yüzüne çıkarıldığını anımsattı. Günay, tüm masraflarını karşıladıkları projenin kamuoyuna duyurulmasında bazı basın yayın organlarının bakanlığın çalışmalarını göz ardı ettiğinden yakındı.

Günay, ’’Cumhuriyet ve Atatürk hepimizindir. Milli değerler üzerinden siyaset yapmıyoruz’’ dedi.

TBMM Başkanı Şahin de konserin kendisini 87 yıl geriye götürdüğünü belirtti. Şahin, Milli Mücadele sırasında kalplerin bir tek dava için, vatanın birlik ve bütünlüğü için çarptığını, bu sayede başarıya ulaşıldığını vurguladı.

Şef Gökmen’i ve sanatçıları kutlayan Şahin, plaket ve çiçek verdi. Bu arada, 10. Yıl Marşı dinleyicilerden gelen istek üzerine ikinci kez seslendirildi.


AA  28.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.