Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ATATÜRK’ÜN SOFRA ANILARI KİTAP OLDU

Yazar Oğuz Akay'ın Atatürk sofra anılarını anlatığı ''Bu Sofrada Ben Varım'' adlı kitabı yayımlandı.

Yazar Oğuz Akay’ın, Atatürk’ün sofra geleneğini, bu sofralarda yaşanan anıları, beliren ve biçimlenen Atatürk felsefesini anlattığı ’’Bu Sofrada Ben Varım’’ adlı kitabı yayımlandı.

Akay, kitabında Atatürk’ün sofrasının, Atatürk’ün felsefesini yansıtan, Türk bağımsızlık ve devrim tarihinin genel bir portresi olduğunu belirterek, bir yeme, içme ve eğlenme sofrası olmadığını, bir devrim sofrası olduğunu aktarıyor.

Yazar Akay, Türk devletinin kuruluş düşüncesinin, Türk yurdunun savunulması, Türk milletinin kurtarılması çalışmalarının, milli egemenlik ve onun en belirgin biçimi olan Cumhuriyetin demokratik bir Cumhuriyet olması konularının bu sofralarda biçimlendiğini ve uygulamaya konulduğunu belirtiyor.

Atatürk sofrasının, 1899-1938 yılları arasındaki ünlü sofra geleneğini ve bu sofrada yaşanan anıları, sofrada beliren ve biçimlenen Atatürk felsefesini vermeyi amaçlayan kitapta, Atatürk’ün sofralarında oturmuş, sohbetlere katılmış kişilerin bu sofralar hakkında yayınlanan yazıları da bulunuyor.


AA  30.10.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.