Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

15. BOSTON TÜRK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

15. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali'nde, genç piyanist Seda Röder, ''İstanbul'u Dinliyorum'' konseri verdi.

Festival Direktörü Erkut Gömülü tarafından yapılan açıklamada, piyanist Seda Röder'in, ''İstanbul'u Dinliyorum'' konserinin, ''Dünya Prömiyeri''nin yapıldığı bildirildi.
Ünlü şair Orhan Veli'nin ''İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı'' dizelerinden esinlenen ve Boston Goethe Enstitüsü'nde düzenlenen konserde, piyanist Seda Röder, Orhan Veli'den yaklaşık yarım asır sonra, İstanbul'un seslerini bu kez farklı bir boyuttan ve çağdaş Türk bestecileri Turgut Erçetin, Zeynep Gedizlioğlu, Özkan Manav, Tolga Tüzün, Murat Yakın ve Tolga Yayalar'ın eserleriyle dile getirdi.

29 Ekim-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 15. geleneksel Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen konser, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'a ithaf edildi.

Müzik öğrenimini Avusturya'nın Salzburg kentindeki saygın müzik okulu Mozarteum'da yapan Seda Röder, dünyaca ünlü Beethoven ve Brahms uzmanı Gerhard Oppitz ile de Münih Müzik Okulu'nda çalışmalar yaptı. Halen Harvard Üniversitesinde Mozart, Brahms ve Berg üzerine araştırmalarına devam eden genç piyanistin, gerek Amerika çapında, gerekse dünyanın birçok yerinde verdiği resital ve konserler büyük ilgi çekiyor. ''İstanbul'u Dinliyorum'' projesini çeşitli ülkelerde vereceği konserlerle dünya çapında tanıtacak olan Seda Röder, aynı adlı bir sonraki konserini, 17 Aralıkta, İstanbul'da, Beyoğlu'ndaki Akbank Sanat'ta düzenleyecek.

Festival
1996'dan bu yana her yıl yapılan Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali, ''Anadolu'nun Renkleri'' temalı festival programıyla sergiler, konserler, film yarışması, Türk yemek ve şaraplarının tanıtımı gibi çok geniş bir yelpazede yer alıyor. Boston Türk Festivali, Kuzey Amerika'daki bir ayı aşan ilk Türk kültür ve sanat festivali olma niteliğini de taşıyor. Festivalin ana sponsorları arasında, Türk Kültür Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları bulunuyor.


AA  1.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.