Dünyaca ünlü Avusturyalı müzisyen..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BUDAPEŞTE’DE ANLAMLI KONSER

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, "Atatürk'ü Anma Konserleri" verdi.

Dünyaca ünlü Avusturyalı müzisyen Prof. Dr. Lukas David'in de aralarında bulunduğu akademisyen ve öğrencilerden oluşan orkestra, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliğinin davetiyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına, kentte iki konser verdi. Macar Ticaret ve Turizm Müzesi ve Andrassy Üniversitesi Mirror Hall'da gerçekleştirilen konserlere, Türk ve Macar sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, dünyaca ünlü besteciler Vivaldi ve Fazıl Say'ın eserlerini seslendirdi. Ardından, ünlü Türk gitaristler Kürşad Terci ve Kağan Korad, Atatürk'ün sevdiği eserler olan Ferai Zeybeği ve Batum Türküsü'nü kendi aranjeleriyle yorumladı. Macar besteci Dohnanyi'nin eserlerinin de çalındığı ve bir anlamda onun da kendi ülkesinde anıldığı geceye, bir süre önce dünya prömiyeri İzmir'de yapılan ve Yaşar Üniversitesine ithaf edilen dünyaca ünlü Viyanalı besteci Paul Hertel'in "Ferahlatan Keman Konçertosu" damgasını vurdu. Hertel'in de bizzat izlediği konserde söz konusu eseri Avrupa'da ilk kez seslendirilmiş oldu. Konçerto, dinleyiciler tarafından ayakta dakikalarca alkışlandı.

Türkiye Büyükelçiliğinin diplomatik desteğiyle gerçekleştirilen konserlerin Atatürk ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Budapeşte Büyükelçisi Hasan Kemal Gür, emeği geçen sanatçılara tek tek teşekkür etti. Avrupa coğrafyasının sanat ve kültür alanında önemli başkentlerinden biri olan kentte bu tür kültürel etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceklerini belirten Gür, Yaşar Üniversitesini önümüzdeki dönemde yeniden Budapeşte'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

İzmir'de vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneğini oluşturan oda orkestrasının büyük bir misyonla yola çıktığını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da, "Kurucumuz Selçuk Yaşar'ın dünya genelinde müziğe katkı sağlanması amacıyla kurduğu orkestramız ilk önemli uluslararası sınavını büyük başarıyla verdi. Budapeşte'deki konser bizim için bir milat. Bundan böyle başka sanat şehirlerinde de Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrasının ve dolayısıyla da üniversitemizin bayrağı gururla dalgalanacak" diye konuştu.


AA  16.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.