Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

LONDRA’DA İSTANBUL TABLOLARI MÜZAYEDESİ

Dünyaca ünlü İngiliz müzayede evi Sotheby's, 23 Kasım'da 'Oryantalist Satış' adını verdiği müzayedede 19'uncu yüzyıl İstanbul'unu anlatan tablolarını satışa sunuyor.

Müzayedede 1844-1904 yılları arasında yaşayan İtalyan ressam Hermann Corrodi'nin Galata Köprüsü üzerinde satıcıları, alışveriş yapanları ve Yeni Cami'yi resmettiği 'Galata Köprüsü, Konstantinopol / The Galata Bridge, Constantinople' adını verdiği tablonun 80 ila 120 bin pound arasında alıcı bulması bekleniyor.

Oryantalist Fransız sanatçı Germain Fabius Brest'in Topkapı Sarayı'nı ve Boğaz'ı resmettiği 'Haliçten Konstanopol'ün Görünüşü /Vue a travers la Corne d'Or, Constantinople' adlı eseri de dikkat çeken tablolardan biri. Esere 50 ila 70 bin pound arasında bir değer biçiliyor.

Müzayedede İstanbul'la ilgili üçüncü eser ise Alman Sanatçı Karl Kaufmann'ın Haliç'ten Tarihi Yarımada'yı resmettiği tablosu. Bu eser için de 15 ila 20 bin pound arasında bir fiyat bekleniyor.


NTVMSNBC  21.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.