Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇOCUKLARA VE ÇOCUK OLDUĞUNU UNUTANLARA

Sevin Okyay “İlk Romanım” kitabını hepimiz için yazmış. Çocuklar için, anne-babalar için, bir zamanlar çocuk olduğunu unutan büyükler için…

Bir zamanlar hepimiz küçük birer çocuktuk. Annemiz babamız vardı, kardeşlerimiz, köpeğimiz, dut ağacının gölgesinde bahçemiz... Ama en çok da kitaplarımız vardı, bir de onlar kadar renkli hayallerimiz.

Jules Verne’le aya seyahate çıkar, Pekos Bill’le Texas’ta kötülerle savaşır, Pal Sokağı Çocukları’yla gizlice buluşurduk. Erkekler perili köşklerin bahçelerinde macera ararken, kızlar gizli gizli günlük tutardı. Ne de olsa büyüyünce Jo gibi yazar olacaklardı. Hani şu Küçük Kadınlar’ın roman kahramanı olan tatlı kızı gibi.

Bugünlerde siz de en çok çocukluğunuzu mu özlüyorsunuz? Peki, kendi çocuğunuzla o eski güzel günlere doğru edebi bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Çünkü Sevin Okyay “İlk Romanım” kitabını hepimiz için yazmış. Çocuklar için, anne-babalar için, bir zamanlar çocuk olduğunu unutan büyükler için…

Sevin Okyay çok yönlü bir gazeteci, yazar… Sinema, müzik, edebiyat, tiyatro, hatta spor yazıları her zaman büyük ilgiyle takip ediliyor. Hem zaten çocuklar onu başka büyülü maceralardan da tanıyorlar. Çünkü Sevin Okyay, Harry Potter’ın 7 kitaplık dizisinin 5 kitabını Kutlukhan Kutlu ile birini de tek başına çevirdi.

Can Çocuk’tan çıkan İlk Romanım, “iki basamaklı yaşına” henüz giren, babasının getirdiği ekoseli deftere ilk romanını yazmaya başlayan küçük bir kızın romanı… Ama içinde koca bir hayat var. Büyükler, çocuklar, kitaplar, arkadaşlar var. İçinde eski güzel günlerimiz ve hatırladığımızda hala içimizi sızlatan çocuk hüzünlerimiz var…

“Babam hediye defter getirdi, her gün biraz yazdım, roman oldu. İlk romanım... Adım Sevin”

Sevin Okyay’ın son derece inceliklerle ördüğü bu komik ve hüzünlü romanı, çocukların hayal gücünü yükseltecek ve hayata bakışlarına yeni bir incelik kazandıracak.

Peki ya büyükler?.. Onlar da kendi çocukluklarıyla buluşacak, hayata çocuk gözleriyle bakmanın büyüsünü yeniden hatırlayacak…


NTVMSNBC  23.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.