Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GÜNAY’DAN MADIMAK YORUMU

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas'taki Madımak Oteli'nin kamulaştırılmasıyla ilgili olarak, ''Türkiye'nin yüzünü kızartan bir mekanı kültür, müze, hatıra merkezi, eğitim merkezi olarak kullanma şansına eriştik'' dedi.

TÜRKSOY Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi 28. Dönem Toplantısı dolayısıyla Antalya'da bulunan Bakan Günay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Günay, kamulaştırılan Madımak Oteli'nin ne olarak kullanılacağına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

''Gerek Alevi örgütleri, gerekse çeşitli muhalif kuruluşlar susmuşken ve 15 yıla yakın süreden bu yana Madımak'taki o insanın yüreğini yaralayan kullanıma göz yummuşken, 2008 bütçe görüşmelerinde buna ilk kez ben itiraz ettim. Sonra Hükümetimiz konuyu sahiplendi. Sayın Başbakanımızın talimatıyla Devlet Bakanı arkadaşımın yardımlarıyla bu noktaya geldik.

Türkiye'nin yüzünü kızartan bir mekanı kültür, müze, hatıra merkezi, eğitim merkezi olarak kullanma şansına eriştik. 6 milyona yakın para vererek Madımak'ın kamulaştırılmasını sağladık. Bundan sonra nasıl kullanabiliriz? Elbette biz bu yaşananların unutulmasını istemiyoruz ama bir tahrik vesilesi yapılmasını da istemiyoruz. Orada yaşananların hafızamızdan bir daha çıkmamasını sağlayacak bir düzenleme, bir anıtsal düzenleme yapılacak. Mekan son derece büyük. Çeşitli katları var. O katları da sanıyorum ki bazı etkinlikler için kullanacağız. 15 yıla yakın süre bir katlanma söz konusuydu. Şimdi bu ayıptan kurtulduk. Onun için emek veren herkese, Sayın Başbakan'a katkıları için teşekkür ediyorum. Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik mesai verdi ona teşekkür ediyorum. Ve tabii memleketimizin, milletimizin imkanları sayesinde... Gecikmiş bir düzenlemedir aslında ama bizim hükümetimiz ve benim bakanlığım döneminde olmasından ötürü kendi adıma bir teselli duygusu hissettiğimi burada açık yüreklilikle itiraf etmem gerekir.''


AA  24.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.