Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BONHAMS’TAN ‘MODERN TÜRK SANAT MÜZAYEDESİ’

Bonhams uluslararası sanat müzayede evi ilk Modern ve Çağdaş Türk Sanat Müzayedesi'ni 5 Nisan'da Londra'da gerçekleştireceğini açıkladı. Şirket bu hafta Türkiye ofisinin başına Erdem Sontur'u atadı.

Dört kıtada ve 27 ülkede müzayedeler gerçekleştiren şirket, modern Türk sanatını küresel büyümesinin bir parçası olarak görüyor.

Bonhams Türkiye, eser değer tespit ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra Londra’da gerçekleşecek sanat müzayedeleri için kaynak oluşturacak. Şirketin Türkiye’deki başlıca odak noktası Modern ve Çağdaş Türk Sanatı ile geleneksel İslam Sanatı. Her iki sektör son on yılda Londra, Paris, Dubai, New York ve Los Angeles müzayedelerinde hızlı bir gelişme göstererek başta yurt dışı ve yurt içinde yaşayan Türk koleksiyonerler olmak üzere, giderek artan sayıda yabancı koleksiyonerlerin dikkatini çekiyor.

Bonhams Türkiye ekibinin başında yer alan Erdem Sontur, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümlerinden mezun. Uzun süredir Türkiye’de kültür kursları organize eden Bizans ve Osmanlı Araştırmaları Trigg Vakfı ile bağlantısı olan Sontur, Modern ve Çağdaş Türk Sanatı’na yoğun ilgi duyuyor.

Erdem Sontur, “Artık anavatanım olan İstanbul’da ofis açan Bonhams’in bu heyecan verici yeni girişimi sayesinde Türk Sanatı’nı dünya çapında tanıtmak için sabırsızlanıyorum” yorumunu yaptı.

Erdem, Mehreen Rizvi ve Kristina Sanne ile birlikte çalışacak. Bonhams yerel ekibi ile kıdemli yöneticilerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek olan basın toplantısının tarihi daha sonra bildirilecek.

Bonhams dünyanın başlıca sanat müzayede merkezlerinde küresel büyüme için planlar yapmaya ve pozisyonunu dünyanın önde giden müzayede şirketleri arasında güçlendirmeye devam ediyor.

Bu yeni girişime öncülük eden Bonhams Avrupa Başkanı Matthew Girling şu yorumu yaptı: “Türkiye’de bir ofis açmak Bonhams’in küresel gelişiminde yeni bir sanat pazarı sınırının geçiş işaretini veriyor. Dünyanın bu dinamik bölgesinde uluslararası varlığımızı artırmak stratejik kararımızın bir parçası. Türkiye şu anda iş yapmak için inanılmaz heyecan verici bir ortama sahip ve uzun vadede bunu, sanat pazarının temel içeriği olarak görüyoruz.

Son on yılda Çağdaş Türk, Arap, İran ve Hint Sanatı satın alanların sayısındaki dramatik yükseliş küresel sanat pazarının yeni gerçeği haline geldi. Kısa bir sure öncesine kadar bu sanatseverler daha geleneksel bir ulusal sanata yönlendiriliyordu. Ancak yeni nesil koleksiyonerler, sanat eseri satıcıları ve sanatçılar hem geleneksel hem de çağdaş sanat dünyasının daha geniş akımlarından giderek daha fazla etkilenmekte.”

Bonhams, uzun süredir şirketin Londra 101 New Bond Street’te yer alan ana merkezlerinde üstün bir Türk ve İslam Sanatı satış kaydına sahip.


Cumhuriyet  26.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.