Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KENTER TURGUTLULULARI BÜYÜLEDİ

Kanadalı yazar Eugene Stickland'ın, Urban Curvz Kadın Tiyatrosu'nun kurucularından Joyce Doolittle için özel olarak yazdığı ''Kraliçe Lear'' oyunu, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tiyatroseverlerle buluştu.

Şubat 2009'da Urban Curvz'de seyirciyle buluşan, Türkiye de ilk defa Kent Oyuncuları tarafından Yıldız Kenter'in yönetmenliğinde sahnelen oyun, salonu dolduran izleyiciler tarafından ilgiyle izledi.

''Kraliçe Lear'' oyununda, Shakespeare'in ünlü Kral Lear oyunu, sadece kadınlardan oluşan oyuncu kadrosuyla yeniden sahneye konulmak istenir. Kral Lear rolünü oynaması gereken kadın oyuncu (Yıldız Kenter) artık oldukça yaşlanmıştır. Arkadaşlarının ısrarı ve sahneden kopmak istemeyen bir oyuncunun tutkuları, onu bu rolü kabul etmesine yol açar. Yalnız artık ''ihtiyarlamış'' oyuncu ezber yapmakta eskisi kadar başarılı değildir ve kendisini çok genç bir yardımcı bulur (Sedef Şahin). Oyuna hazırlık sürecinde gelişen, çoğu zaman komik ve bazen hüzünlü diyaloglar, birbirinden kuşak farkıyla ayrılan bu ikilinin keyifli bir arkadaşlık geliştirmesini sağlar.

Oyunun öyküsü kadar Türkiye'de sahnelenmesi de o kadar dikkat çekici. Kanada'da yaşayan genç Türk bir doktor, oyunu Kanada'da izledikten sonra aklına Yıldız Kenter geliyor ve bu oyunun Kenter'in yorumu ve oyunculuğuna çok yakışacağını düşünüyor. Böylece Türk seyirci, ''Kraliçe Lear''i Yıldız Kenter yönetimi ve oyunculuğuyla izleme olanağına kavuşuyor.

Oyunda Yıldız Kenter'in etkili oyunculuğunun yanı sıra rol arkadaşı 1992 doğumlu genç oyuncu Sedef Şahin de sahne performansıyla göz doldurdu.

Yıldız Kenter, oyun sonunda gazetecilere yaptı açıklamada, ''Yaşıyoruz, ama yaşadığını idrak etmez birçok insan... Seyirciyi oyunun içine katınca, ona yaşadığını hissettirirsin. Ben Ege, Türkiye aşığı biriyim. Türkiye'nin birçok yerini dolaştım. Ama bazı yörelerin değişik bir aşkı oluşuyor insanda, İzmir, Ege bunlardan biridir'' dedi.


AA  28.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.