Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANTİK A.Ş.’DEN 264. MÜZAYEDE

Klasik Türk resminden, Hat sanatına, Tombak Sanatından, Beykoz camlarına kadar Türk sanat tarihini gözler önüne seren bir müzayede.

Osmanlı sanat eserleri ve klasik Türk resminin ustalarını buluşturan müzayede 5 Aralık Pazar günü Swissotel’de. Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı müzayedede Türk resminin en önemli isimlerinden Nazmi Ziya’nın eski Türkçe imzalı “Kırmızı giysili çoban” konulu yağlıboya tablosu 600,000 TL açılış rakamı ile müzayedeye çıkıyor.

Boğaziçi’nden görünümleri ile ünlü İstanbul aşığı ressam Hikmet Onat’ın “Küçüksu’dan Boğaziçi’ne bakış” konulu triptik çalışması ile İbrahim Çallı’nın nü çalışması ve natürmortları ile ünlü Naci Kalmukoğlu’nun aykırı bir çalışması ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Sami Yetik, Feyhaman Duran gibi Türk resminin önemli sanatçılarının eserlerinin yeraldığı müzayedede dünyaca ünlü oryantalistler Fabius Brest ve Prieur Bardin’in “İstanbul” konulu yapıtları da satışa sunulacak.

Türk hat sanatının ekol isimlerinden Kazasker Mustafa İzzet, Mahmud Celaleddin ve Hamid Aytaç’ın hilye-i Şerifeleri müzayedenin en önemli eserleri arasında yer alıyor. Son dönemde Türk hat sanatlarına oluşan büyük ilginin en çok yoğunlaştığı bu usta isimlerin rekor fiyatlara ulaşması bekleniyor.

İstanbul’un köklü ailelerinin koleksiyonlarına ait çok değerli tombaklar ve tuğralı gümüşler müzayedede satışa sunulacak eserler arasında. Çok nadir bulunan tombak stil, şamdanlar, kahvedanlar, hamam tasları ve leğen-ibriklerden oluşan bu özel koleksiyon son yıllarda satışa sunulan en değerli tombak koleksiyonu olarak gösteriliyor.

Aznavur işçilikli leğen-ibrik ve bozalıklar ile kahvedanlardan oluşan tuğralı gümüşler, sıra dışı boyut ve işçilikte Beykoz leğen-ibriğin yer aldığı beykoz opalinleri, Osmanlı için özel yapım İstanbul işi sedefli mobilyalar ve Osmanlı sarayı için özel yapım porselenlerin yer aldığı müzayedeyi Antik A.Ş. yönetim kurulu başkanı Turgay Artam yönetecek. www.antikas.com ve www.artam.com sitelerinden müzayede ile ilgili bilgi alınabilir.


Cumhuriyet  30.11.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.