Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANGELINA JOLIE’NİN BOSNA FİLMİNE TEPKİ

Bosna'daki savaş yıllarında (1992-1995) geçen bir aşk hikayesini konu alan film çeken Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie'nin, filme tepki gösteren Tecavüz Mağduru Kadınlar Derneği üyeleriyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de görüşmek istediği, ancak bu teklifin savaş kurbanı kadınlarca kabul edilmediği öğrenildi.

SARAYBOSNA-Jolie’nin filminin senaryosuna tepki gösteren, kurduğu dernekle 25 bine yakın tecavüz kurbanı kadının ifadesini toplayarak Lahey’deki savaş suçları mahkemesine gönderen Tecavüze Uğramış Savaş Mağduru Kadınlar Derneği Başkanı Bakira Haseçiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Untitled Love Story" (Adsız Bir Aşk Hikayesi) filmin çekimlerini geçen hafta tamamlayan Oscar ödüllü Ameikalı oyuncu Angelina Jolie’ye kırgın olduklarını açıkladı.

Angelina Jolie’nin "iyi niyet elçisi" olduğu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Bosna-Hersek yetkililerine mektup gönderdiklerini ifade eden Haseçiç, mektupta filmin senaryosunda geçtiği iddia edilen "Boşnak kadının tecavüzcüsüne aşık olmasının" kendilerini çok incittiğine yer verdiklerini kaydetti.

Bakira Haseçiç, Angelina Jolie’nin kendilerini Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye davet ettiğini ve orada görüşmek istediğini ifade ederek, "Ama biz bu teklifi kabul etmedik. Kendisiyle ancak burada, soykırımın yapıldığı Bosna’da görüşmemiz anlamlı olurdu" dedi.

Budapeşte’deki bir film stüdyosunda 29 Eylülde çekimlerine başlanan ve Jolie’nin ilk yönetmenlik denemesi olan, yaklaşık 12,5 milyon avroya mal olan filmde, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’dan çok sayıda ünlü oyuncu rol aldı. Filmin Bosna-Hersek’teki çekimleriyle ilgili 17 Ekimde Saraybosna’ya gelen Jolie’nin asistanları, filmin sahnelerinin figüranlarla olan kısımlarını, dört gün boyunca Saraybosna ve Vareş kentlerinde çekti.

Filmin Bosna-Hersek’teki çekim izni, Tecavüze Uğramış Savaş Mağduru Kadınlar Derneği Başkanı Bakira Haseçiç’in şikayeti üzerine iptal edilmiş, ancak eksik evrakın tamamlanması ve filmde Boşnak kadınlara hakaret tespit edilmemesi üzerine tekrar izin verilmişti.


AA  1.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.