Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KOLEKSİYONERLER İÇİN YILIN SON MÜZAYEDESİ

2010 yılının son müzayedesinde, Neşet Günal'ın 'Korkuluk V' isimli başyapıtı 450-550 bin, Fahrelnisa Zeid'in bir eseri 300-400 bin liradan satışa sunulacak.

Beyaz Müzayede'nin düzenlediği ''14. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi'' 18 Aralıkta yapılacak.

Beyaz Müzayededen yapılan açıklamaya göre, Sofa Hotel'de gerçekleştirilecek 2010 yılının son müzayedesinde, sanat dünyasının çok önemli iki koleksiyonundan eserler satışa sunulacak.

Müzayedede, Türk çağdaş ve modern sanatının ustaları olarak bilinen sanatçıların neredeyse tümünün başyapıt niteliğinde veya önemli eserleri yer alacak. Müzayedede ayrıca, İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nda 2,5 milyon dolar fiyatlı tablosu ile gündemden düşmeyen sanatçı Ahmet Güneştekin'in de 1990 yılına ait bir tablosu satışa sunulacak.

Türk sanat çevresinin tanınmış iki koleksiyonundan önemli eserlerin yer aldığı müzayedenin katalog kapağında, toplam 120 tuval resmi olduğu bilinen Türk modern figüratif resminin en büyük ustalarından kabul edilen, Neşet Günal'ın ''Korkuluk V'' isimli 184x120 santimetre ebatlı bir başyapıtı yer alıyor. Eser, 450-550 bin satış aralığında satışa sunulacak.

Arka kapakta ise son dönemlerde çeşitli Ortadoğu ülkelerinin kraliyet aileleri tarafından ilgi duyulan Fahrelnisa Zeid'in 107x157 santimetre bir eseri bulunuyor. Zeid'in ''kompozisyon'' adlı eseri, 300-400 bin liradan satılacak.

Orhan Peker'in kitabında da yer alan meşhur ''Karpuzlar'' tablosu da satışa sunulacak eserler arasında yer alıyor. Ayrıca Orhan Peker'den 80x100 santimetre ebadında ''Öküz'' isimli tablo da müzayedede koleksiyonerler arasında çekişme yaratması bekleniyor.

Müzayedede orta ve büyük ebat tuval eserleri çok zor bulunan; Fernand Leger atölyesinde özel eğitim gören ve 1981 yılında hayatını kaybeden Nurullah Berk'in ''Deve Dikeni'' ve ''Surlar'' isimli 2 başyapıt niteliğinde eserleri yer alıyor.

Müzayedede, Nejad Melih Devrim'in çeşitli dönemlerine ait 10 tablosu satışa sunulacak. Bunlar arasında 1937 tarihli ''Serin Boğaziçi'' isimli klasik peyzaj, 1941 tarihli modern natürmort ve 1944 tarihli ''Cami İçi'' isimli modern interior (iç yerleşim düzeni) yapıt Nejad koleksiyonerlerinin ilgi odağı olmaya aday resimler.

Ömer Uluç resimleri arasında en çok ilgiyi 1976 tarihli ''Figürler ve Yaratıklar'' ve 1990 tarihli ''Afrika Kraliçesi'' isimli tabloları ilgi çekiyor.

Türk çağdaş figüratif sanatının öncülerinden Komet'in 1970 yılına ait bir, 80'li yıllara ait iki ve 2000'li yıllara ait iki olmak üzere toplam 5 önemli eseri görücüye çıkacak.

Müzayedede Erol Akyavaş'ın kitabında da yer alan 2 adet 90'lı yıllara ait yapıtı ve Adnan Çoker'in kitabında yer alan 90'lı yıllara ait 180x180 santimetre bir başyapıtı yer alıyor. Müzayedelerde eserlerine nadir rastlanan İhsan Cemal Karaburçak ve Turgut Zaim'in de birer önemli yapıtı satışa sunulacak.

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in 200x250 santimetre ebatlı 1990 tarihli ''Arayış'' isimli başyapıtı da satılacak.


AA  3.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.