ABD ile aynı a..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

2 YENİ FİLM GÖSTERİMDE

ABD ile aynı anda vizyona giren "Turist" ve Narnia Günlükleri'nin son bölümü olan "Şafak Yolculuğu" haftanın yeni filmleri...

ABD ile aynı anda vizyona giren filmlerden "Turist", iki ünlü oyuncusuyla Venedik’te geçen bir gerilim; Narnia Günlükleri’nin son bölümü olan "Şafak Yıldızının Yolculuğu" ise özellikle genç izleyicilere masalsı bir macera sunuyor...

Turist
İlk filmi "Başkalarının Hayatı" ile Oscar da dahil olmak üzere pek çok ödül kazanan Alman yönetmen Florian Henckel von Donnersmarck’ın Hollywood’da İngilizce çektiği bu ilk film, iki ünlü oyuncuyu Avrupa’da buluşturan bir romantik-gerilim.

Başrollerinde Hollywood’un en gözde yıldızları Angelina Jolie ve Johnny Depp’in olduğu "Turist", başrollerinde Sophie Marceau ve Yvan Attal’ın oynadığı Jérôme Salle’in 2005 tarihli "Anthony Zimmer"ından yeniden çevrim.

Hikaye, kırık kalbinin acısından kurtulmak için İtalya’ya giden Amerikalı bir turistin etrafında şekilleniyor. Olağanüstü bir kadın olan Elise’nin yoluna çıkmasıyla işler değişir. Ancak Elise’nin onunla karşılaşması aslında tesadüf değildir. Arka planda Venedik’in nefes kesen manzaraları eşliğinde Frank, bir ilişkinin ardından koşarken aslında etrafında tehlikeli entrikaların döndüğünü fark eder.

Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızının Yolculuğu
İlki 2005 yılında vizyona giren "Narnia Günlükleri" ile hayatlarına dahil olduğumuz Pevensie Kardeşler’in hikâyesi kaldığı yerden devam ediyor.

İlk iki filmden sonra yönetmenlik koltuğunu Andrew Adamson’dan devralan Michael Apted’in yaptığı "Şafak Yıldızının Yolculuğu"nda, bu kez sadece kardeşlerin en küçükleri olan Lucy ve Edmund yer alıyor. İkili, Eustace adındaki kuzenleri ve sadık dostları Kral Caspian’le birlikte kendilerini Şafak Yıldızı gemisine konmuş olarak bulurlar. Filmih kahramanlarını bu defa tehlikeli maceralarla dolu bir deniz yolculuğu bekliyor.

Filmin konusu kısaca şöyle:
Cambridge-İngiltere’de İkinci Dünya Savaşı sırasında Pevensie kardeşler, sinir bozucu kuzenleri Eustace Clarence Scrubb’ın evinde kalmalarıyla başlarlar. Bir gün çocukların üçü de, açık denizde duran bir geminin resmedildiği tablonun içine çekilirler. Kendilerini okyanusun altında bulan çocuklar gözleri önündeki görkemli Şafak Yıldızı’nı görmek için su yüzüne çıkarlar; artık Caspian ve Reepicheep ile beraberdirler.

Caspian’ın görevi, kötü amcası tarafından sürgün edilen yedi soylu Telmarlı Narnia Lordu’nun akıbetini keşfetmektir ve Pevensie kardeşler, Eustace ve Reepicheep de ona yardım ederler. Büyüleyici macera boyunca sihirli Dufflepudlarla, kötü niyetli köle tüccarları, ejderhalar ve büyülü mer halkıyla baş etmek zorundadırlar. Narnia’nın geleceği tehlikededir...


Sanatsal Haber  10.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.