Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FOTO MUHABİRLİĞİNDE 60 YIL

Güler'in "Eller ve Yüzler: İnsanlık Savunması" adlı fotoğraf sergisi Notre Dame de Sion'da 20 Ocak 2011 gününe kadar izlenebilecek. Aras Yayıncılık'tan çıkan "Kumkapı Ermeni Balıkçıları" adlı kitap ise, Güler'in 1952'de Jamanak gazetesinde yayımlanan foto-röportajını içeriyor.

Ara Güler’in Aras Yayıncılık’tan çıkan “Kumkapı Ermeni Balıkçıları” adlı kitabının ardından, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi sanat galerisinde de “Eller ve Yüzler: İnsanlık Savunması” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

“Foto muhabirliği” uğraşında 60 yılı geride bırakan Güler’in, İstanbul Ticaret Odası, Kırmızı Yayınları ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nce ortaklaşa düzenlenen sergisinin açılışına Fransa ve Fas’ın İstanbul Başkonsolosları, İstanbul İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve yetkililerinin yanı sıra İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da katıldı.

Sergi kapsamındaki 50 fotoğrafında, İstanbul ve Anadolu insanının “sıradan” hallerini ışığıyla ölümsüzleştiren Ara Güler’e, 20. yüzyıl Fransız şair ve yazarlarının metinleri de eşlik ediyor. Güler, uygarlığın beşiği Türkiye’nin duygularını, çeşitliliğini, zenginliğini objektifiyle yansıtırken, Louis Aragon, Albert Camus, Charles Peguy, Saint-Exupéry ve Paul Eluard da sözcükleriyle ona katılıyor; böylece Fransız dili ile Türkiye bakış açısı ortaklaşa bir söylem üretiyor.

“Eller ve Yüzler” başlıklı bir Ara Güler albümünün de eşlik ettiği sergi, 20 Ocak 2011 tarihine kadar izlenebilecek.

Aras Yayıncılık’tan çıkan “Kumkapı Ermeni Balıkçıları” adlı kitap ise, Ara Güler’in 1952 Mayısı’nda Ermenice Jamanak gazetesinde yayımlanmış olan 6 günlük foto-röportajının metni ve fotoğraflarından oluşuyor. Türkçe, Ermenice ve İngilizce olarak yayımlanan kitapta Güler’in 56 siyah beyaz fotoğrafı yer alıyor.

Kitapta Ara Güler’in 1993’te “İstanbul” dergisinde yayımlanmış “Kumkapı Ermeni Balıkçıları” başlıklı yazısının yanı sıra Vartan Ozinyan’ın 21 Mayıs 1952’de Jamanak’ta yayımlanan sunumuna ve Murat Belge’nin “Acemdağı Mahallesi” başlıklı önsözüne de yer veriliyor.


Cumhuriyet  18.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.