Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

AKBANK SANAT’TA HAZERFEN KONSERİ

Hazerfen Ensemble müzik grubu, Aralık ayında iki farklı etkinlikle Akbank Sanat'ta müzikseverlerle buluşuyor.

Hazerfen Ensemble müzik grubu, ilk olarak yarın saat 20.00’de “The Fifth Element/Beşinci Element” adını taşıyan konseriyle dört bestecinin eserlerinin Türkiye prömiyerlerinin gerçekleştirecek. Topluluk, 29 Aralık 2010, Çarşamba günü saat:14.00’te ise, “The Fifth Element: Canlı performans sanatçılarıyla elektronik müzik. Nasıl? Neden?” isimli bir panel gerçekleştirecek.

Kemanda Ellen Jewett, keman ve viyolada Özcan Ulucan, viyolada Ulrich Mertin, besteci Micheal Ellison, piyanoda Müge Hendekli, perküsyonda Amy Salsgiver’den oluşan Hazerfen Ensemble konserde Karen Tanaka, Franghez Ali Zadeh, Ed Bennett, Steve Reich’in eserlerinin Türkiye prömiyeri yapacak. Bu ilginç konserde, en fazla dört sanatçıyla hayat bulacak eserlere her biri öncesinde elektronik öğelerle, bestecisi tarafından tasarlanan ve hazırlanan CD kayıtları eşlik ediyor. Canlı akustik enstrümanları bir şekilde güçlendirmek amacıyla yapılan kayıt dört sanatçıya beşinci element olarak programa renk katacak.

Hazerfen Ensemble’in “The Fifth Element: Canlı performans sanatçılarıyla elektronik müzik. Nasıl? Neden?” başlıklı paneline ise, Michael Ellison, Özcan Ulucan, Erhan İmayhan, Ulrich Mertin, Reuben Delautour konuşmacı olarak katılacak. Panelde bestecilerin canlı akustik eserlerini güçlendirmek için elektronik öğeleri nasıl kullandığını, “canlı ses işleme” ile “banttan” parçalar arasındaki farklılığı ve sonrasında sergilenecek performansta ne tip teknik ve özel müzikal zorluklarla karşılaşıldığı paylaşılacak. Hazerfen Ensemble’ın The Fifth Element projesinden birçok farklı örnekler üzerinden aktarılacak bilgiler müzikseverlere farklı bir deneyim yaşatacak.

Hazerfen Ensemble
Michael Ellison, Ulrich Mertin, Ellen Jewett ve Özcan Ulucan tarafından 2009 yılında kurulan grup, konser repertuarlarında ağırlıklı olarak Türkiye ve Dünya’dan yaşayan bestecilerin eserlerine yer veriyor. Genç müzisyenler için, tanınmış şeflerin yanı sıra Ensemble Modern, MusikFabrik Cologne gibi saygın toplulukların üyelerinin katılımıyla düzenledikleri atölye çalışmalarıyla çeşitli eğitim olanakları da sağlayan topluluk, uzun dönemde çağdaş müzik bilinci ve sevgisini arttırmayı amaçlıyor.

www.akbanksanat.com


Sanatsal Haber  28.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.