Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SERSERİ MAYINLAR’A ÖDÜL

16. Londra Türk Film Festivali’de Golden Wings Seyirci Ödülü, Ferzan Özpetek'in Serseri Mayınlar filmine verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Digiturk ve BEKO'nun sponsorluğunda 4-18 Kasımda gerçekleştirilen Londra Türk Film Festivali’nde Golden Wings Seyirci Ödülü, Londralı izleyicilerin oylarıyla belirlendi. Ödülü, Ferzan Özpetek'in Serseri Mayınlar filmi almaya hak kazandı.

Özpetek'e ödülü, 4 Ocak 2011'de İstanbul'da düzenlenecek törende sunulacak.

Serseri Mayınlar, makarna üreticisi bir İtalyan ailesinin geleneksel ve ahlaki kalıpların dışına çıkan çocuklarının ne yöne gideceği kestirilemeyen öykülerini anlatıyor.

Londra Türk Film Festivali’nin geçen yıl Türkan Şoray'a verdiği Golden Wings Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne, bu yıl ünlü oyuncu Şener Şen layık görüldü. Festivalin açılış galası, Çağan Irmak'ın Prensesin Uykus' filminin dünya prömiyeri ile başladı. Golden Wings Digiturk Dijital Dağıtım Ödülü için Semih Kaplanoğlu'nun 2010 Berlin Altın Ayı Ödüllü filmi Bal, Çağan Irmak'ın trajikomik filmi Karanlıktakiler, Reha Erdem'in Kosmos, Selim Demirdelen'in gerçek ve kurgunun iç içe geçtiği Kavşak ve Seren Yüce'nin Türkiye'deki aile yapısını sosyolojik olarak irdelediği Çoğunluk filmi aday oldu. Bu yılki Türk jüri üyesinin yazar Sevin Okyay olduğu festivalin bu alandaki ödülünü ise Kaplanoğlu'nun Bal filmi kazandı.


AA  31.12.2010

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.