Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GEAL GARCIA BERNAL, İPEK YOLU FİLM FESTİVALİ’NDE

Alejandro Gonzalez Inarritu’nun Cannes’da heyecan yaratan ve ülkemizde de büyük ses getiren “Paramparça Aşklar Köpekler” adlı filmiyle ismini duyuran Gael Garcia Bernal, Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin açılışı için Bursa’ya geliyor.
Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin “Panorama” bölümünde gösterilecek olan “Körlük / Blindness” (2008) filminde Julianne Moore ve Danny Glover’la başrolü paylaşan; yine Festival’in “Aykırı Gerçekler” bölümünde yer alan “Chevrim / Chevolution”(2008) adlı belgeselde, sinema yaşamında Che Guevara’yı iki kez canlandırmış bir aktör olarak yer alan Gael Garcia Bernal, “Geleceğin Ustalarından Ödüllü İlk Filmler” bölümünde gösterilecek ödüllü “Cochochi”nin de yapımcılarından biri olarak Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin açılış töreni için 28 Kasım’da Bursa’ya geliyor.
Gael Garcia Bernal, 1978 yılında tiyatro oyuncusu bir babanın (Jose Angel Garcia) ve yine bir tiyatro oyuncusu annenin (Patricia Bernal) oğlu olarak Guadalajara’da dünyaya geldi. Çocukluğundan beri oyunculuk yapan Bernal, ilk kez üç yaşında annesinin yönettiği bir oyunda İsa’yı canlandırdı. Bir pembe dizi olan “El Abuelo y yo” (1992) ile daha on dört yaşındayken kameralarla tanıştı.

1990’lı yılların sonunda oyunculuk eğitimi almak için İngiltere’ye gitti. Londra’daki Central School of Speech and Drama’ya kabul edilen ilk Meksikalı öğrenci oldu. Bir yandan eğitimine devam ederken diğer yandan barmenlik, modellik yaptı, inşaatlarda duvarcı olarak çalıştı. Alejandro Gonzalez Iñarritu ile tanıştıktan sonra ilk ciddi sinema tecrübesini yaşayacağı “Paramparça Aşklar ve Köpekler” (2000) filminde başrolü oynadı.

Bir kadını baştan çıkarmaya çalışan iki gencin hikâyesini anlatan, yönetmenliğini Alfonso Cuaron’un yaptığı bir yol filmi olan “Ananı da / Y tu Mamá También”de (2001) yakın arkadaşı Diego Luna ile birlikte oynadı. Daha sonra “Fidel” (2002) adlı TV filminde ilk kez Che’yi canlandırdı. Bunu Meksika’da hâsılat rekorları kıran “Günah / El Crimen del Padre Amaro” (2002) izledi. Pedro Almodóvar’ın yönettiği “Kötü Eğitim / La Mala Educación”da (2004) Ángel, Juan ve Zahara olarak üç ayrı karakteri oynadı. Bu filmin ardından Walter Salles’in “Motosiklet Günlüğü / Diarios de Motocicleta” (2004) filminde bir kez daha Ernesto Che Guevara’yı canlandırdı. Michel Gondry’nin Fransa’da çektiği “Rüya Bilmecesi / La Science des Reves” (2006) ile uluslararası şöhretini perçinledi. Onu dünya sinemasına lanse eden Alejandro Gonzalez Iñarritu’nun yönetmenliğini yaptığı “Babil / Babel” (2006) filminde, Amerikalı çiftin çocuklarına bakan bakıcının delişmen oğlu Santiago rolünü üstlendi.

2007 yılında kameranın arkasına da geçen Gael Garcia Bernal, yönettiği ilk film olan “Uçurum / Deficit”te günümüz Meksika’sındaki sınıf çelişkilerini dürüstçe, hatta acımasızca gözler önüne sermeye çekinmedi. Bu yıl piyasaya sürülen “Rudo y Cursi”de yeniden Diego Luna’yla başrolü paylaştı. Bunu 2009 yılında gösterime girecek olan Jim Jarmusch’un yeni filmi “The Limits of Control” ile Lukas Moodysson’un son yapıtı “Mammoth” izledi.

Bu yıl İngiltere’de yapılan bir ankette dünyanın en yakışıklı sekizinci erkeği seçilen ve 30 Kasım’da 30. doğum gününü Bursa’da kutlayacak olan dünya sinemasının yükselen bu en büyük yıldızı, Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin sinemaseverlere muhteşem bir hediyesi olacak. Bursa, birkaç günlüğüne Gael Garcia Bernal hayranlarının akınına uğrayacak.


Sanatsal Haber  24.11.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.