Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇOCUKLAR VE GENÇLER EĞLENCEYE DOYACAK

İstanbul'da sahne alacak dünyaca ünlü gösteri ve eğlence topluluklarının showları, sömestr tatilinde çocukları ve gençleri büyüleyecek.

Çocuklar, ''Holiday On Ice'' ekibinin muhteşem gösterisi ''Alaaddin On Ice'' ile masal diyarına yolculuğa çıkacak.

Binbir gece masallarının en ünlülerinden biri olan Alaaddin, sinema, tiyatro ve televizyon filmi uyarlamalarının ardından ilk kez buz pistinde izleyiciyle buluşacak. Hem çocukların hem de büyüklerin, bir arada büyük bir keyifle izleyecekleri buz pateni şovu, 27 Ocak-13 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul'da sahne alacak. ''Alaaddin On Ice'', rengarenk kostümleri ve akıl almaz paten gösterileriyle izleyicileri büyüleyecek.

Gösteri, ''Alaaddin'in Sihirli Lambası'' masalının sonunda her şeye sahip olan Alaaddin'in, göz açıp kapayıncaya kadar varını yoğunu kaybetmesi ve tekrar yoksul kalışının ardından başlayan, yepyeni bir serüveni anlatıyor.

''Ben 10" ilk kez sahnede
Bütün dünyada çocukların gözdesi çizgi film karakteri ''Ben 10'', ilk kez sahnede hayat buldu. Cartoon Network'ün en çok seyredilen çizgi karakteri ''Ben 10'', yarı yıl tatilinde çocuklarla buluşacak.

Dünyada 166 ülkede yayınlanan ve 240 milyondan fazla eve ulaşan ''Ben 10'' çizgi filmleri, Nisan 2008 tarihinde Cartoon Network-Türkiye kanalında yayınlanmaya başladıktan çok kısa bir süre sonra, tüm çocukların beğenisini kazanarak fenomen haline geldi.

Avrupa'da 500 milyondan fazla ürünü satılan ''Ben 10'' özellikle erkek çocuklara hediye edilen bir numaralı ürün özelliğine sahip oldu. Türkiye'de çıkan ''Ben 10'' dergisi daha ilk sayısında 270 bin adet satarak, bugüne kadar görülmemiş bir başarı yakaladı. Tüm bu başarılarla birlikte 2010 yılı sonunda ''Ben 10 Live'' projesiyle ilk defa İtalya'da canlı sahne gösterisiyle çocukların karşısına çıktı.

''Ben 10'', 2011 Avrupa turnesi kapsamında Türkiye'de çocuk izleyicileriyle bir araya gelecek. Gösteri sırasıyla 29-30 Ocakta İzmir Halkapınar Arena'da, 3-4 Şubatta Ankara'da ''Ankara Arena''da ve 9-13 Şubatta tarihlerinde de İstanbul'da ''Haliç Kongre Merkezi''nde hayranlarıyla buluşacak ve çocuklara inanılmaz dakikalar yaşatacak.

Son teknoloji kullanılarak hazırlanmış bu gösteride animasyonlar, akrobatlar, robotlar, uçuş sahneleri ve lazer showları ile ''Ben 10 Live'' çocuklara yönelik çok iyi bir karne hediyesi olmaya şimdiden aday.

Gösteri, 10 yaşında bir çocuk olan ''Ben 10''in, saati Omnitrix ile benzersiz güçler kazanarak, her biri farklı yetenekte karakterlere dönüşebilen ve bu yetenekleriyle kendisini kötülüklerle savaşmaya adayan bir süper kahramanın hikayesini anlatıyor.

Filmin hikayesi şöyle:
''Tecrübeli ve akıllı dedesi Max ile açıkgöz kuzeni Gwen, yaşadığı maceralarda ''Ben 10''e her zaman destek olmaktadır. Gezegenleri hızla yok olan uzaylı yaratıklar Eon ve Vilcax, yaşayabilmek için dünyaya ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle ''Ben 10''in dedesi Max'i kaçırarak, Omnitrix'i ele geçirmek ve dünyayı istila etmek için planlar kurarlar. Ben, bu korkunç düşmanlarla mücadele edebilmek için zamanda yolculuk yapar. Çocuk Ben, kendisinden daha güçlü olan genç Ben'i gelecekten alarak kötü uzaylı yaratıklara karşı hazırlanır. Finalde hem Dede Max'i hem de dünyayı kurtarır.''

Dısney kahramanları da İstanbul'da
Sevilen Disney kahramanları Mickey Mouse ve arkadaşları, İspanya'da yapılan dünya prömiyerinin ardından ''Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali'' gösterisiyle ilk kez Türkiye'de minik izleyicileriyle buluşacak.

Mickey Mouse ve arkadaşları, 28 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde, ''Küçük Deniz Kızı'', ''Aladdin'' ve Disney/Pixar'dan ''Oyuncak Hikayesi''nin yıldızlarıyla beraber renkli bir eğlence sunacaklar.
Gösteride seyirciler, hem günümüzün sevilen şarkılarını, hem de Disney'in en büyük hitlerinin rock, pop, reggae, hip hop, caz ve country tarzı remixlerini dinleyecek, hem de muhteşem bir koreografiye dansla eşlik edecek.

Minik izleyicilerin yanı sıra büyüklerin de beğeniyle izleyeceği bu gösteride, Mickey, Minnie, Donald, Goofy, Ariel, Sebastian, Ursula, Jasmine, Aladdin, Cin, Woody, Buzz ve Jessie'nin de aralarında bulunduğu 25'den fazla sevilen Disney karakteri rol alacak.

Popüler parçalar ve en sevilen Disney filmlerinden bölümlerle doyasıya dans, müzik ve eğlence yaşatacak ''Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali'' sömestr tatiline renk ve hareket katacak.

Kalbini aarayan tahta bir çocuk: Pinokyo
Hiç eskimeyen bir hikaye olan Pinokyo, müzik ve dans eşliğinde izleyicilerin karşısına farklı bir gösteriyle çıkacak.

Her yarı yıl tatilinde, çocukların hayal dünyasında yeni bir pencere açan BKM, şimdi de günümüz çocuklarını Pinokyo ile tanıştıracak. Carlo Collodini'nin, bir asırdır, nesilden nesile anlatılan kukla çocuğun hikayesi, 21. yüzyıl çocukları için rengarenk dekor ve kostümlerle, birbirinden hareketli şarkılar eşliğinde sahnelenecek.

Ödüllü müzikal, 28-30 Ocakta, Ankara Arena, 2-6 Şubatta İstanbul Kongre Merkezi, 11-13 Şubatta İzmir Karşıyaka Spor Salonu, 16-20 Şubatta Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda klasik hikayedeki tüm macerayı, şarkılar ve danslarla sahneye taşıyacak.

Bu gösteride de tahtadan kuklalar yaparak geçimini sağlayan Geppetto usta, bir gece yine kukla yaparken, küçük bir oğlu olmasını dileyecek. Tam o sırada orada bulunan Mavi Peri Geppetto'nun son yaptığı kukla olan Pinokyo'ya hayat verecek. Bu gösteride şöyle gelişecek:
''Mavi Peri, bu iyiliği yaparken, Pinokyo için bir şart koşacaktır. Pinokyo iyilik ve kötülük arasındaki farkı öğrenir ve iyi bir çocuk olursa, gerçek bir kalbe sahip olacaktır. Bir de her yalan söylediğinde küçük tahtadan burnu uzayacaktır.''

Dünyaca ünlü Medrano sirki
Casartelli Ailesi'nin 1873 yılında kurduğu, yaratıcılık, estetik ve aile eğlencesi değerleriyle sirk dünyasına örnek olan İtalyan sirk anlayışının köklü temsilcilerinden biri olan Medrano Sirki, 13 Ocak-23 Ocak tarihleri arasında Abdi İpekçi Arena'da sahne alacak.

Gösteri sanatlarına katkıları nedeniyle bu konuda otorite olan İtalyan Ulusal Eğlence Federasyonu tarafından altın madalyayla onurlandırılan Medrano Sirki, Avrupa'nın birçok ülkesini dolaşarak, her yaştan yüz binlerce izleyicisine Bengal kaplanları, İspanyol gösteri atları, sevimli köpekler, yetenekli papağanlar, motor show, Robin Hood show, jonklör, ikili trapez, tranbolin, denge gösterisi ve komik palyaçoların gösterileriyle 2 saat süren unutulmaz bir eğlence sunacak.


AA  11.01.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.