Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

GENCO GÜLAN’DAN “YÜZYILIN AŞKI” FOTOĞRAFLARI!

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun yeni oyunu “Yüzyılın Aşkı”nın ünlü sanatçı Genco Gülan tarafından çekilen fotoğrafları, büyük ilgi görüyor. Şubat ayında perdelerini açacak, geçen yüzyılın Türkiye’sinde 8 değişik zamanda farklı karakterlerin yaşadıkları hayali aşk hikayelerini anlatan oyunun fotoğrafları sanatçı tarafından su altında çekildi ve dijital olarak müdahale edilmedi.

Genco Gülan; Ve Diğer Şeyler Topluluğu’na ait “Yüzyılın Aşkı” adlı oyunun, bir rüyadan fırlamış gibi görünen fotoğraflarında aşkı, ayakları yerden kesecek durumlar yaratarak gösteriyor. Gülan’ın diğer eserlerinde de göze çarpan bu özelliğin yanı sıra, sanatçı fotoğraflarda küresel ısınmaya da dikkat çekiyor. Küresel ısınma olgusunu tüm yapıtlarında görsel bir imza gibi kullanan kavramsal sanatçı; çevrenin bu hızla kirletilmesine devam edilmesi halinde, yakın zamanda bütün denizlerin yükseleceğini ve aşkların dahi su altında yaşanmak zorunda kalınacağını savunuyor. Gülan’ın, oyun için çektiği fotoğrafları dijital olarak hiçbir işlemden geçirmemiş olması ve su altında dublör kullanılmaması çalışmanın en önemli özelliği olarak göze çarpıyor.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun kurucusu Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yüzyılın Aşkı” geçtiğimiz yüzyıla ve o yüzyılın Türkiye’sine resmi tarihin dışına çıkarak farklı bir yorum getirmeyi ve bu yolla yakın tarihimizle olan bağlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyor. Deniz Gezmiş’in aşkının da ele alındığı oyunda; 2008’den beri pek çok başarılı tiyatro projesinde yer alan ve şu sıralar rol aldığı “Kanıt” adlı dizideki başarısıyla dikkat çeken Deniz Celiloğlu ile oynadığı birçok tiyatro oyununun yanı sıra, son olarak “Ejder Kapanı” adlı filmde hemşire rolünde izlediğimiz Sanem Öge rol alıyor. Sahne ve kostüm tasarımını Başak Özdoğan’ın gerçekleştirdiği “Yüzyılın Aşkı”nın ses tasarımını; bilgisayarı akustik sazlarla aynı sahnede çalınabilen bir enstrüman olarak ele alan ve yurt içinde-yurtdışında pek çok konserler gerçekleştiren Korhan Erel üstleniyor. Oyunun su altında gerçekleştirilen fotoğraf çekimleri, yapıtları Berlin, Paris ve İstanbul'daki koleksiyonlarda yer alan çok yönlü sanatçı Genco Gülan’a, video çekimleri ise Altın Portakal Ödüllerinde “Ben ve Nuri Bala” filmiyle En İyi Belgesel Ödülü alan Melisa Önel’e ait.

“Yüzyılın Aşkı”; 12 Şubat 2011, Cumartesi akşamı saat 20:30’da GalataPerform’da gerçekleşecek prömiyeri ile perdelerini açacak. Oyun; 12 Şubat 2011 tarihinden itibaren; Şubat ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:30’da GalataPerform’da izlenebilecek.


Sanatsal Haber  26.01.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.