Çekirdek Sanat Atölyesi geleneksel sergileri..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘YORUMLAR SERGİSİ 5’ DENİZ MÜZESİ SANAT GALERİSİNDE

" Yorumlar Sergisi 5 " Dora Maar & Picasso 9 - 18 Şubat 2011- Deniz Müzesi Sanat Galerisi

Çekirdek Sanat Atölyesi geleneksel sergileri kapsamında düzenlemiş olduğu Leonardo Da Vinci`nin başyapıtlarından Mona Lisa ile başlayan ve Nuri İyem`in bir kadın portresi ile süren ve daha sonra Modernist dönemin tipik sanatçısı Van Gogh`un otoportreleri ile devam eden "Yorumlar Sergisi" Picasso'nun "Dora Maar" portreleri ile devam ediyor.

Dora Maar 1936 yılı başında Paris'te sürrealistlerin uğrak mekanı Les Deux Magots kahvesinde ellerini kanatıyordu tahta masanın altında. Bir İspanyol, bu kadını fark etti ve kadına yaklaşıp eldivenlerini istedi. O eldivenler yıllarca o İspanyol'un vitrinini, Maar'da Picasso'nun hayatını süsledi. Dora, Guernica'nın, Ağlayan Kadınlar dizisinin ve sayısız birçok başyapıtının esin kaynağı oldu.

18 Şubat tarihine kadar devam edecek olan sergide İzmir, İstanbul, Hatay, Ankara gibi farklı illerden toplam 33 sanatçının Dora Maar yorumları yer alıyor.

Ahmet Hıdır , Ahmet Murat Karayılan, Ahmet Şevki Akagün, Ateş Gülcügil, Aylin Yıldırım, Aynur Ekmekçi, Ayşe Çamalan, Ayşe Çetkin, Ayşe Kumbasar, Ayşe Oraloğlu, Ayten Timuroğlu , Aynur Pehlivanlı, , Bilgen Özerdem, Canan Çakır, Emel Albayrak, Gülden Edremit, Göksel Attila, Hülya Topaktaş, K. Muzaffer Gençer, Melissa Mey, Mine Barışık, Mukadder Cankoçak, Natali Çelikoğulları, Nebahat Karyağdı, Nelly Güler, Neşe Tekin, Öznur Kocaman, Pınar Göksu, Rabia Çalışkan, Sevilay Çağlar, Seda Ungün, Sinem Öney Arslanhan, Tuncay Takmaz, Ulviye Ayber, Ümmühan Tunçtürk, Yasemin Öztemiz, Zekiye Karayılan, Zeynep Sakız İpek,

Açılış 09 Çarşamba; 17:00 - 19:00
Deniz Müzesi Sanat Galerisi, Beşiktaş


Sanatsal Haber  9.02.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.