Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANDREWS’A ‘ÖMÜR BOYU BAŞARI’ GRAMMY’Sİ

ABD'de müzik ve kayıt alanında 150 uzmanın seçtiği Grammy Ödülleri'nde bu yıl İngiltere'nin seçkin oyuncu ve şarkıcısı Julie Andrews, "Ömür Boyu Başarı" ödülü aldı.

Özgün adı "Gramafon Ödülü" olan 53. yıl Grammy'sinde Julie Andrews, California-Los Angeles'e gelerek, devletin orta öğretimde müzik derslerine de yansıyan bütçe kesintilerine dikkat çekti. 75 yaşındaki Julie Andrews, 1965'in dünyada müzikal film başyapıtı Sound of Music (Neşeli Günler) ve 1964'te "en iyi kadın oyuncu Oscarı"nı kazandığı Marry Poppins filmleriyle hatırlanıyor.

İkinci Dünya Savaşı'ndan önce Avusturya'nın sisler içinden süzülen bakir doğasında çocuk ruhuna giren Sound of Music filmi, Amerikalı besteci Richard Rogers (1902-1979) ile söz yazarı Oscar Hammerstein'ın (1895-1960) şaheseri, Julie Andrews'un mükemmel oyunuyla kaydedildi. Filmin yönetmeni Robert Wise (1914-2005), 1961'de Batı Yakasının Hikayesi'nde olduğu gibi "en iyi yönetmen Oscarı"nı kazandı.

Film Andrews'un çocukları büyüleyen yeteneğiyle, 1966 yılında 10 dalda aday olduğu Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Ödülleri'nde "en iyi film", "yönetmen", "müzik", "ses" ve "kurgu" dallarında 5 Oscar kazandı. ABD'de "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçildi ve Kongre Kütüphanesi'nin "Ulusal Film Arşivi"nde korunmasına karar verildi.

Andrews, Sound of Music filminde manastırda rahibe olamadan, Albay Von Trapp'ın yedi çocuğuna bakması için manastırdan gelen mürebbiyelik teklifini kabul eder ve Avusturya doğasında "müziğin sesi" doğar. İşin ilginç tarafı Julie Andrews, Wealt Disney yapımı Marry Poppins filminde de Amerikalı oyuncu Dick Van Dyke'ın çocuklarına "sihirli dadılık" etmektedir.


AA  13.02.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.