Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

EKREM KAHRAMAN’IN ÇALIŞMALARI İZMİR GALERİA’DA

Ekrem Kahraman’ın son dönem çalışmaları İstanbul The Marmara Pera ve Ankara Arete Sanat Galerilerinden sonra:
15 Şubat 2011-12 Mart 2011 tarihleri arasında İzmir’de GaleriA da

‘BULUNDUĞUMUZ YER… GEÇTİĞİMİZ ZAMAN…’

“Dünyada esas olarak Aydınlama devrimi ütopyalarıyla birlikte anılan Modernizm’in sona erdiğini Post-modernistler ilan etmişlerdi. Üstelik kendi gelecek iddialarını da bu iddialı siyasi/felsefi teori üzerine oturtmuşlardı.
Günümüzde ise artık son yüzyılın bu en temel ideolojik/kültürel argümanı/iddiası olarak öne çıkarılan Postmodernizm’in kendisi de tıkandı ve artık entelektüel çevrelerde geçmişte olduğu kadar fazlaca dillendirilmiyor bile. Çünkü ‘Büyük anlatılar dönemi sona erdi’ denile denile insanlığın ortak evrensel Aydınlanma ütopyası çıkmaza sokuldu. Artık bütün dünyada küresel olarak felsefe, sanat, kültür teorileri derin bir kriz içerisinde… Onca yüksek sesli sözde felsefi/ideolojik iddialara, kurgulanan şaşaalı medyatik görüntülere karşın reel egemen bireysel/toplumsal politik, ekonomik, sanatsal, kültürel argümanların felsefi, ideolojik alt yapıları çökmüş durumda…
Sadece Türkiye değil üzerinde yaşadığımız coğrafya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bölgesi’nde üzerine ayak bastığımız topraklar bütün masumiyetine ve insanlık için heyecan uyandırıcı enerjik niyetlerine karşın artık yeterince güvenli ve tekin değil…
Artık dünya/insanlık tartışmasız bir biçimde her an feryat edip durduğumuz şu anımızdan çok daha tehlikeli ve büyük bir trajediye doğru ilerliyor…”

Sanat/edebiyat/kültür dergilerinde kültür, sanat, sanatçılar, sanat düşüncesi, ideoloji vb üzerine yazılar da yazan Ekrem Kahraman günümüz dünyasını böyle değerlendiriyor ve resimlerini de bu düşünsel zemin üzerinden kuruyor…

‘HAYALPEREST BİR ÇİFTÇİYİM BEN!
RESİMLERİM TOPRAKLARIMDIR!’

Bir sanatçı olarak daha başından beri kendisini ‘hayalperest bir çiftçi’, resimlerini ise ‘toprakları’ olarak tanımlayan Kahraman’ın çıkış noktası, öncelikle kendi coğrafyası olan Çukurova ve Anadolu ile Ortadoğu ve sonra da bütün yeryüzü…

Sanatçı resimlerinde o daha başından beri hiç değişmeyen resim konusu yeryüzü ile gökyüzünün uçsuz bucaksız sonsuz boşluklarına, insanlığın masumiyet çağına ya da günümüz insanının alabildiğine masum, olağan niyetlerine çağdaş insani göndermelerde bulunan içerikler, formlar kurguluyor. Her gerçek sanatçı gibi kendi kadim topraklarında derin boşluklar, ıssızlıklar, sonsuzluklar, iri, beyaz bulutlar, küçük taşlar, ağaçlar, otlar vb. sıradan nesnelerin yanı sıra kullandığı resim malzemelerinin ham kimlikleriyle kendine özgü kültürel/dilsel yeni imgeler oluşturuyor…

Sergide sanatçının ‘Bulunduğumuz Yer… Geçtiğimiz Zaman…’ dizisinden 2010 yılına ait son dönem çalışmalarından bir bölümü yer alıyor.

Kahraman bu yeni çalışmalarında da aşina olunandan gizemli olana, gerçekten gerçeküstüne, yerelden evrensele, güncelden tarihsele ve geleceğe uzanan bir insani içeriğin izini sürüyor. Sanatçı çağımızda sanatın artık ideolojik, estetik, entelektüel bir yapma edimi olduğunu iddia ediyor ve bu nedenle de resimleri aracılığıyla düşündüklerini, düşlediklerini, inandıklarını, düşünsel ve sanatsal iddialarını bilgece bir tavırla ve bir o kadar da içtenlikle aktarıyor…

Galeri A
Pazar hariç hergün 11.00 – 18.00 arası gezilebilir


Sanatsal Haber  15.02.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.