Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ELİF ŞAFAK LONDRA’DA YENİ KİTABINI MÜJDELEDİ

Roman 70'lerde Londra'ya göç eden Türk aileyi anlatıyor.

Yeni kitabını yazmak üzere Londra’da bulunan Elif Şafak, London School of Economics’te (LSE) bir konferans verdi. Üçüncü kez düzenlenen ‘Düşünce İçin Alan’ isimli edebi festival kapsamındaki konuşma, ‘Sınırlar Ötesi Yazarlık: Çatışma Döneminde Empati’ başlığını taşıyor.
LSE’nin Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü Başkanı Şevket Pamuk’un moderatörlüğünde ve Garanti Bankası’nın sponsorluğunda gerçekleşen konferansta 400 kişiye konuşan Şafak, kitap yazmaya nasıl başladığını, kitaplarının hazırlık aşamalarını ve karakterleri nasıl oluşturduğunu anlattı.
Eşinden ayrılmış ve çalışmakta olan annesiyle geçirdiği sıkıcı çocukluk günlerinde, hayalinde canlandırdığı ve kurguladığı karakterleri anlattığı bir günlük tutmasıyla roman yazarlığının başladığını belirten Şafak, halen günlük tutup tutmadığının sorulması üzerine, dağınık ve sabırsız biri olduğunu, günlük tutamadığını söyledi.
Her kitabının hazırlık aşamasında çok çalıştığını ve yazmak üzere olduğu dönemi anlatan birçok kitabı okuduğunu belirten Şafak, kimi zaman bir yıla yakın bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirtti.

Yazarken sık sık ağlıyorum
Bir yazar için empati kurmanın önemine işaret eden Elif Şafak, böylece yazdıklarıyla okuyucu arasında bir bağ kurduğunu ekledi.
Elif Şafak ayrıca, eylül ayında yeni kitabını yazmak üzere Londra’ya geldiğini, yeni kitabında 1970’li yıllarda Türkiye’den İngiltere’ye göç eden bir aileyi anlatacağını, konunun çok hüzünlü olduğunu ve kitabını yazarken sık sık ağladığını söyledi.
Ayrıca Şafak, Türkiye’de genel olarak erkeklerin kitap yazdığını, kadınların kitap okuduğunu; erkeklerin kitap okumasını sağlayanların yine kadınlar olduğunu sözlerine ekledi.
Yazarken altı konunun kendisi için önemli olduğunu belirten Şafak, bu özellikleri; empati, makro yerine mikro olanı görmek, mizah, akışkanlık, göçebelik ve bağ kurmak olarak sıraladı.


Sanatsal Haber  20.02.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.