Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘YA SONRA’ FİLMİNİN GALASI KÖLN’DE YAPILDI

''Ya sonra'' filminin yazarı, yönetmeni ve başrol oyuncusu Özcan Deniz, dünya normlarında sağlam bir aşk komedi filmi yaptığını söyledi.

''Ya sonra'' filminin yazarı, yönetmeni ve başrol oyuncusu Özcan Deniz, Almanya'nın Köln kentinde bulunan ''Cinedom'' sinemasında yapılan filmin galasında yaptığı açıklamada, Türk sinemasında bir aşk filmi eksikliği olduğu için böyle bir film yaptığını belirtti. Türkiye'de daha çok ''sulu komedi'' ya da ağır politik mesajları olan filmlerin çekildiğini belirten Deniz, ''Ama aşk filmi sayısı çok az. Uzun süredir böyle kaliteli, müziğiyle kastıyla, rejisiyle dünya normlarında sağlam bir aşk komedi filmi yapmayı hayal ettim ve yaptım" dedi.

Filmin bir sahnesinde yer alan Kürtçe konuşma konusuna da değinen Deniz, şöyle konuştu: ''Kürtçe konuşulan sahneye gelince o tamamen filmdeki karakter olan Adem'in feodal yapısını, yani köklerini, neden kıskanç, neden bu kadar tutucu, neden muhafazakar, onu anlatabilmek için yaptık. Asla altını siyasi bir mesaj çizmeden ya da faşist bir bakış açısı sergilemeden. Bakın burası Türkiye, bu topraklar, bu çizgiler, bu insanlar, bu etnik gruplarla yaşandığında oluşuyor, aksi takdirde tek başına değil. Doğulu bir erkekle batılı bir kız evlenebiliyor, gerisi siyasi bir problem. Halkın tabanında öyle bir problem yok.''

Eylül ayında başlamak istediği yeni bir film olduğuna da söyleyen Deniz, yeni filminde yine aşk ve komedi olacağını ancak daha sert bir film olacağını ifade etti. Filmin Amerikan tarzı bir film olduğu yönündeki eleştirilere verdiği yanıtta, filmin tam bir Türk filmi olduğunu vurguladı ve ''Film aslında tam bir Türk filmi. Sadece işin teknik kısmı filmi öyle hissettiriyor. Sinema sektöründe teknoloji çok gelişti. Sinema salonlarının ses sistemleri çok gelişti. O sistemlerin hakkını vermeliyiz'' dedi.

Deniz, "Mahsun Kırmızıgül ile bir filmde birlikte rol alır mısınız?" sorusuna, ''Sinema filmi bir projedir, ortada bir proje yokken bunu hayal etmek olmaz'' yanıtını verdi. Özcan Deniz, Almanya'daki Türkler ile ilgili bir filmi yönetmek istediğini belirterek, kendisinin bu filmde rol almayacağını söyledi. Deniz, film ile ilgili çalışmaları Almanya'da yapacaklarını ifade etti. Köln'de düzenlenen filmin galasına çok sayıda Türk katıldı.


AA  22.02.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.